Skadorna som räddar Sverige

Förändringar i laget kan bli vitamininjektion.


Syndabocken Mikael Nilsson står över matchen mot Malta. Skadad. Sägs det. Henrik Larsson borta av familjeskäl. Johan Elmander skadad. Markus Rosenberg var inte ens med på samlingen.

Till vänster i backlinjen spelar Safari från start, till höger blir Adam Johansson ersättare för Nilsson. Chippen Wilhelmson petas medan Viktor Elm tar plats i startelvan. Marcus berg bildar anfallspar med Zlatan. Detta uppger Aftonbladets Robert Laul. Tillbaka in i laget går Anders Svensson.

Även om det kan tyckas oroväckande med så många borta är det mer oroväckande hur de ordinarie misslyckats med att producera mål i tidigare matcher.

De framtvingade förändringarna kan bli Sveriges räddning. Med hungriga, målglada och orädda ersättare i Marcus Berg och Viktor Elm. De har chans att visa att de platsar. Och att de kan göra det som landslaget varit så sanslöst dåliga på hitills: mål.

Inför matchen på Ullevi går det vanliga snacket bland spelarna. "Vi tar varje match i taget" och "Det är tre poäng som gäller". Men aldrig förr har det varit så stort allvar i de här klyshorna.

– Det är klart att vi ska vinna den här matchen med tre-fyra mål, säger Olof Mellberg till Expressen.

Får man önska vore en vinst med fem mål att föredra. Då går vi nämligen förbi Portugal i tabellen. Vinst med fem mål är ett måste för att den till synes livlösa landslagskroppen ska börja andas av sig själv igen. Vinst med färre mål skulle koppla laget till en respirator. Något mindre än det är det inte värt att diskutera.

Sverige - Malta, TV6, 19.00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!