Magiskt Sverige föll på straffar

Sverige lyckades hämta upp ett 3-0-underläge men föll tungt på straffar.


Sverige fick en mardrömsöppning i semifinalen mot England. Backen Martin Cranie behövde endast 56 sekunder för att sätta bollen i mål och ge England ledningen. Det var efter en hörna som det svenska försvaret inte kunde få undan bollen som det första målet kom.

Efter drygt en halvtimmes spel kom nästa smäll. Mittbacken Nedum Onuoha fick lite turligt med sig bollen från en hörna och petade retsamt in bollen bakom en chanslös Johan Dahlin.

I den 38:e minuten var det dags igen - återigen efter en hörna. Det svenska försvaret, som innan matchen hade varit säkerheten själv, gjorde återigen en katastrofal insats och när en hjälplös Mattias Bjärsmyr satte bollen i eget mål var det inget mer än pausvilan man väntade på.

Fenomenal upphämtning

I den andra halvleken tryckte Sverige febrilt på för reduceringen. Långbollarna som slogs från svenskarna nickades dock allt som oftats bort från de engelska försvararna och det var inte mycket som tydde på att Sverige kunde göra mål. Men med i den 68:e minute kom hoppet tillbaka. Inhoppande Guillermo Molins spelade elegant fram till målkungen Marcus Berg som stänkte dit 3-1-målet.

Minuterna därpå kom nästa reduceringsmål. Ola Toivonen fick ett gyllene läge att göra mål från en frispak – och som han tog den. Med ett underbart skott satte Toivonen 3-2-målet som innebar att Sverige återigen var med i leken.

När man väl var med igen vill de inte lämna. I den 81:a minuten kom målet som inte ens den bäste fotbollsexperten hade kunnat tippa. Efter ett makalös spel från Sveriges sida där Molins skickade in ett inlägg från högern till den bortre stolpen som inhoppande Robin Söder klackade tillbaka till Berg, kunde målkungen, som nu har gjort sju mål i turneringen, bomba in kvitteringsmålet.

Sverige hade i den andra halvleken gjort det omöjliga – vänt ett 3-0-underläge mot England och tagit det till förlängning.

I förlägningen blev det dock inga fler mål och trots att England fick en man utvisad mot slutet av den första förlängningskvarten, gick matchen till straffläggningar.

Föll på straffar

Det började hur bra som helst för Sverige. Stjärnan James Milner föll precis när han skulle slå sin straff och skottet hamnade långt utanför. Tyvärr missade även Berg sin straff. När inhopparen Guillermo Molins stegade fram var det allt eller inget som gällde och när bollen tog på ribban och sedan ut, var Sverige utslagna från U21-EM.

Sverige gjorde en fantastisk upphämtning och det väntar garanterat lyckliga tider med det nya landslaget.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!