Sverige vann - Elmanders måltorka över

Trist match men svensk seger med 1-0.

Träningsmatch mellan Sverige och FinlandRåsunda. Ovanligt få, strax under 15000 på läktarna. Ingen Zlatan. Och till råga på allt en första halvlek som inleddes med ett rätt oinspirerat spel och en hel del sämre passningar. Understundom kändes det mer som Örebro mot Gefle i en allsvensk match än landslaget på nationalarenan.

Elmander missade, Berg missade. Finland kombinerade men var aldrig nära. Det var ingen fantastisk första halvlek.

Den gamle finnen, Jari Litmanen, visade att han kan ännu och stod för många fina passningar. För Sverige gladde Behrang Safari och Samuel Holmén förvisso en del på vänsterkanten men riktigt kul blev det inte förr än Johan Elmander, i den 42:a minuten, satte 1-0 till Sverige. Det var Anders Svensson som bröt fram snyggt, drev bollen in i straffområdet och stod för ett bra inspel till Elmander vars avslut gick i mål först efter att det tog på den finske målvakten. Stor lättnad för Boltonanfallaren som därmed avslutade en två år lång måltorka i landslagssammanhang.

Inför den andra halvleken gjorde Sverige följande fyra byten. Sebastian Larsson ut – Chippen Wilhelmsson in. Majstorovic ut – Petter Hansson in. Samuel Holmén ut – Viktor Elm in. Och Anders Svensson ut – Pontus Wernbloom in.

Trots inhoppen lyfte inte matchen i den andra halvleken. Spelet var fortsatt dåligt och inte blev det bättre tempo av att Tobias Hysén och Ola Toivonen byttes in. Som så ofta när många byts ut och in förrycks spelet. Det lilla som fanns.

Pontus Wernbloom levde understundom upp till sitt råskinnsrykte med en del fula tacklingar.

I den 64:e minuten fick publiken se matchens enda delikatess. På fin passning från Kim Källström tog Marcus Berg emot, vände upp och skickade iväg ett avslut direkt som sånär tog sig in. Finlands Eremenko hade också ett mäktigt skott i matchens slutskede.

I övrigt såg vi ett blekt Finland och ett slätstruket Sverige som knappast skrämde upp Ungern inför VM-kvalmötet.

Den stora behållningen var annars att Johan Elmander äntligen fick göra mål och att Behrang Safari och framför allt Kim Källström gjorde en riktigt bra match.