Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan håller VM-drömmen vid liv

Sport | 05/09/2009 21:54

Sänkte Ungern i slutsekunderna – med magen.

Den svenska VM-drömmen lever. Detta efter en riktig kvalrysare i Budapest. Sverige vann med 2-1 mot Ungern efter att Zlatan Ibrahimovic avgjort i slutsekunderna.

Och vilket avgörande mål sedan. Det var den totala motsatsen till hans avgörande drömmål på samma arena 2005. Men det kom i samma målbur och var minst lika viktigt.

Zlatan sprang sig fri på en djupledsboll som såg ut att vara för lång, men den svenske lagkaptenen fick en tå på bollen. Den utrusande ungerske målvakten parerade men bollen studsade tillbaka upp på Zlatans mage och sedan vidare in i det tomma målet.

Detta skedde i matchens absolut sista sekund. Ungrarna hann inte ens göra avspark efteråt och den svenska segern var ett faktum.

Men det höll alltså på att sluta illa för de blågula.

Olof Mellbergs hörnnick i den åttonde minuten gav svenskarna en drömstart. Sverige var sedan det klart bättre laget och skapade flera bra chanser till 2-0. Men det saknades skärpa i avsluten och i den 79:e minuten kom kallduschen.

Rasmus Elm gick upp i duell med en ungersk spelare i utkanten av det svenska straffområdet. Ungraren föll och den italienske domaren Nicola Rizzoli pekade på straffpunkten. Ett mycket tveksamt domslut.

Szabolcs Huszti gjorde inget misstag från elva meter och 1-1 var ett faktum.

Men det var alltså inte Huszti utan Zlatan Ibrahimovic som fick sista ordet.

I och med segern går Sverige upp som trea i kvalgrupp 1 på tolv poäng. Tvåan Ungern har 13.

Matchen i Köpenhamn mellan Danmark och Portugal slutade 1-1 efter en sen portugisisk kvittering. Gruppledaren Danmark har därmed 17 poäng medan Portugal är på en fjärdeplats med sina tio.

Skrivet av: