Spelarna säkra på VM

En VM-plats är så gott som bärgad. Det tror i alla fall landslaget.


Spelarna är överens. Sverige är gott som klart för VM i Sydafrika. Åtminstone enligt deras personliga procentuella kalkyler.

– Det är väl 90 procent nu då, säger Tobias Hysén, till Sportbladet .

Andreas Granqvist och Olof Mellberg är inne på samma spår.

– Klart att chansen ökat. Det är väl 80-90 procent, säger Granqvist.

– Gör vi vårt jobb och vinner de matcher som är kvar tror jag att chansen är högre än 75-80 procent, säger Mellberg, till tidningen

En lek med siffror som lär bli mer relevant efter kvällens VM-kval då Sverige förväntas plocka tre enkla poäng av Malta. Lite senare på kvällen möter gruppledarna Danmark Albanien i en tuff match.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.