EXTRA: Djuric och Larsson i truppen

- 29/09/2009, 15:00 -

Lagerbäck presenterade VM-kvaltruppen.

Som han har bönat och bett - Dusan Djuric - och nu får han äntligen chansen. FC Zürichs mittfältare / anfallare är uttagen i truppen till de viktiga VM-kvalmatcherna mot Danmark och Albanien. Men det är med förbehåll.

– Han har en väldigt hög högsta nivå, men han är fortfarande lite ojämn, säger Lagerbäck.

I FC Zürich Dusan Djuric dansat med de stora elefanterna och dragit på sig viktig internationell erfarenhet inför ödesmatcherna.

– Jag vet inte om någon såg men han hoppade in mot Real Madrid i andra halvlek i Champions League, och gjorde en fin prestation, han kan vara en joker, säger Lagerbäck.

Och så den evige då - Henrik Larsson. Det kan knappast ses som häpnadsväckande att mannen återigen mirakulöst tillfrisknat från skada. Och att han då inte skulle finnas med i en Lagerbäcks trupp, vad var oddsen på det?

– Känns alltid bra att Henke är tillbaka, konstaterar Lagerbäck. Igen.

Anfallskraft kan behövas. Johan Elmander kan i och för sig kallas in om han blir frisk. Men han är inte med i den trupp som är uttagen i dagsläget. Samtidigt har Markus Rosenberg nyss kommit tillbaka efter skada, och Marcus Berg har varit utstuderat dålig i Hamburg.

På presskonferensen där truppen presenterades kom ett glatt besked till alla teve-tittare. Kanal 5 har löst rättigheterna och kommer att visa matchen mot Danmark.

Roland Andersson inledde presskonferensen med att dra upp Malta igen. Han kunde inte förstå hur folk och media så illvilligt kunde såga landslaget efter insatsen.

Andersson tyckte att det var på sin plats att förklara för den samlade presskåren att de sysslar med fotboll, inte teve-spel.

– Det finns ingen magic-knapp att trycka på, upplyste Andersson.

Skrivet av: