Torsdag 21 Okt
Stockholm

Sverige fruktar ny fylledansk

"Men vi kan inte gå och tänka på säkerheten."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ni minns alla hur senaste matchen mot Danmark på Parken slutade. Österrikiske domaren Herbert Fandel blev attackerad av en dansk supporter.

Matchen avbröts och Sverige dömdes som segrare med 3-0.

Danmark mot Sverige är klassad som en högrriskmatch - men spelarna vill koncentrera sig på fotbollen, inte säkerheten.

– Vi spelare på planen kan inte gå runt och tänka på det. Vi litar på att säkerheten fungerar. Det som hände sist var nog en enskild händelse som är ovanlig och jag tror inte det kommer att hända igen, säger mittfältaren Daniel Andersson till Expressen.

Landslagsledningen tar hårdare på det här med säkerheten än spelarna.

Landslagschef Lars Richt har inför VM-kvalmötet varit på plats i Köpenhamn för att diskutera detta.

–Jag diskuterade säkerheten kring vår spelarbänk med deras team manager Simon Rasmussen. Vi passade på, då vi ändå skulle diskuterade en del annat, säger Lars Richt.

Här är några åtgärder inför matchen i morgon på Parken i Köpenhamn:

*Fler poliser kommer att sättas in då matchen bedöms som en högriskmatch. Poliserna runt arenan kommer att vara betydligt fler än i normala fall.

*Vakterna och publik-värdarna inne på arenan kommer hålla uppsikt på läktaren ovanför både Sveriges och Danmarks spelarbänk. Det är dock en vip-läktare så de väntas gå städat till.

*Ett säkerhetsmöte kommer också att hållas i dag vid 18-tiden i Köpenhamn. Där kommer Sveriges säkerhetsansvarige Lennart Pettersson att vara med. Mötet hålls till-sammans med polis, vakter, publikvärdar och representanter från det danska landslaget.

Källa: Expressen

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela