Hasse Backe kampanjar för Jonas Thern

Svennis andreman spår att Jonas Thern och Jörgen Lennartsson är förstahandsvalen.


Utpekade Hans Backe, 57, är klar över vem han har som favorit till ny förbundskapten för det svenska landslaget: Jonas Thern. Han tror också att fotbollsförbundets analys inbegriper Thern och Jörgen Lennartsson.

Vid en träff med AIK-ringen, som utgörs av före detta spelare och ledare i klubben, fick Backe i måndags frågan om vilka namn som är heta inför förbundskaptensvalet. Backe sa då att om han själv skulle bli erbjuden jobbet helst skulle vilja ha Thern vid sin sida.

– Det är alltid smickrande om andra duktiga tränare nämner ens namn i det sammanhanget. Men det är inte han (Backe) som bestämmer vem det blir, säger Thern till Dagens Nyheter.

På frågan om han är intresserad av uppdraget säger han:

– Det har jag inte funderat så mycket på. Det känns inte så aktuellt eftersom det är några år sedan jag höll på. Det finns andra som är mer lämpade.

42-årige Thern är sedan tidigare fotbollsansvarig på John Bauergymnasiet i Värnamo. Hans senaste tränaruppdrag var i Halmstad 2002-2003.

Oavsett vem som tar över vill han se förändring i landslaget.

– Vi måste kunna spela ett bättre anfallsspel än vad vi har gjort under Lagerbäck. Tyvärr har vi hängt kvar vid samma saker som gav oss framgång under 90-talet. Jag tycker att vi borde titta mot den holländska fotbollen som nästan alla i landslaget har erfarenhet av.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!