Uppgifterna går isär om Hasse Backe

Är han kritiserad eller en given kandidat?


Flera stora medier rapporterar i dag om vem som ligger bäst till gällande posten som ny förbundskapten.

Hasse Backe är en favorit till jobbet men uppgifterna går i dag isär kring detta faktum.

Även Erik Hamrén är aktuell - men han kontraktsförhandlar just nu med sin norska klubb Rosenborg.

Enligt Expressen är Backe förbundets nya favorit till posten medan Aftonbladet hävdar att samme man får kritik från landslagets stjärnor på grund av att han "tar för mycket plats i media." Därför ska han inte vara lämplig till att ta över som förbundskapten efter Lars Lagerbäck.

– Men det är inget som ligger Hans Backe till last. Om han förelås är det på andra grunder, säger Lagrell på frågan till tidningen om han tagit del av den kritiken.

Expressen går i dag ut med uppgifter som gör gällande att Svenska Fotbollsförbundet i går kontaktade flertalet av de återstående av kandidaterna och att Hasse Backe nu är huvudspåret. Detta med tanke på att Hamrén inte vill bryta sitt kontrakt med Rosenborg.

– Vi för en dialog med Hamrén och hoppas så klart att vi ska komma överens. Vi vill väldigt gärna ha kvar honom i klubben, säger Rosenborgs sportchef Erik Hoftun.

Hasse Backe om spekulationerna:

Inga kommentarer.

Sven-Göran Eriksson, en av kandidaterna som inte längre är aktuell, har enligt uppgifterna rekommenderat Hasse Backe som ny kapten inför Lars-Åke Lagrell.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.