EXTRA: Hamrén klar för Sverige

- 04/11/2009, 19:08 -

Blir Sveriges landslagstränare.

Efter mycket om och men - nu är det klart. Lars-Åke Lagrell fick som han ville: Erik Hamrén blir svensk förbundskapten. Nyheten är officiell och förbundet har gått ut med det på sin hemsida.

– Vi är mycket glada och stolta över att vi har kunnat engagera Erik Hamrén som förbundskapten. För Svenska Fotbollförbundet är detta en långsiktig lösning och vi tackar Rosenborg för ett gott samarbete som gett oss möjlighet till lösning säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell

Lars-Åke Lagrell gick ut hårt i sitt försök att värva Hamrén. Men efter att Rosenborg sagt stopp och belägg verkade loppet kört.

Sedan tog förhandlingarna en ny vädning. Och rapporterna de senaste dagarna har skvallrat om att parterna varit mycket nära en lösning.

Rapporterna stämde alltså.

Men Rosenborg går inte tomhänta ur det här. Det finns en hake. Hamrén kommer att fortsätta träna Rosenborg till 31 augusti 2010. Samtidigt ska han leda Sverige i landskamperna.

– Att vara förbundskapten för sitt land är och har varit en stor dröm för mig, och jag är mycket tacksam för att Rosenborg ger mig denna möjligheten. Samtidigt glädjer jag mig åt att få jobba med Skandinaviens bästa lag, Rosenborg, även 2010. Vi ska kriga om guldet, cupguldet och förbereda oss för spelet i Europa, säger Hamrén.

– Det är reglerat i kontraktet vilkam aktiviteter han ska delta i med det svenska landslaget fram till han tar över på heltid. Det är huvudsaklingen i samband med samlingar och matcher. Utöver det skall huvudfokuset ligga på RBK till den 1 september, .

Svendsen berättade också att han är nöjd med den ekonomiska kompensation klubben får av förbundet.

Erik Hamrén kommer att leda landslaget över kvalet till VM i Brasilien 2014.

Nu blir det bråda dagar för Hamrén. Hans första jobb är att ta ut en landslagstrupp till landskampen mot Italien den 18 november.

Klicka på bilden ovan för bilder från presskonferensen.

Skrivet av: