Zlatan nobbar landslaget

- 09/11/2009, 18:16 -

"Tveksam överhuvudtaget."

Ny förbundskapten.

Då är Zlatan osäker över sin landslagsframtid.

Motivation är en orsak - men även åldern och hur lång tid han varit med i landslaget.

Erik Hamrén berättade alltså på en presskonferens i Malmö (i samband med Fotbollsgalan) - på måndagskvällen att Zlatan Ibrahimovic är tveksam till att fortsätta i landslaget.

– Zlatan är mycket tveksam om han ska fortsätta med landslaget. Innan jag vet så tar jag inte ut honom i truppen. Man kan leda en häst till vattnet men han måste dricka själv. Det är långt ifrån något beslutet taget och vi får se vad som händer under vintern. Att han var tveksam till Italienmatchen visste jag. Jag ville självklart ha med honom till Italienmatchen också för att träffa honom. Och det var i samband med det som han berättade om att han var tveksam överhuvudtaget, säger nye förbundskaptenen Erik Hamrén och fortsätter:

– Jag blev överraskad. Man måste slita, dö och blöda för sitt lag. Är man inte motiverad ska man inte spela i landslaget.

En annan bomb som Erik Hamrén släppte är att Marcus Allbäck kommer att agera assiterande förbundskapten.

Allbäck är en tillfällig lösning - men den förre landslagsspelaren kan bli assiterande förbundskapten på permanent basis.

Så här kommenterar Allbäck Zlatans beslut:

– Självklart vill vi ha en motiverad Zlatan i landslaget. För tillfället säger han att han inte vill vara i landslaget. Det är kanske inte direkt ett jättekul start för Erik men. Vi är lika chockade som ni i pressen, säger Allbäck.

Sverige möter Italien borta i Cesena på Dino Manuzzi Stadium - den 18 november.

Skrivet av: