"Vi ska dit för att göra mål"

- 15/11/2009, 11:11 -

Portugals förbundskapten missnöjd med resultatet, men optimistisk inför returmötet.

Det blev en jämn och intensiv tillställning när Portugal tog emot Bosnien-Hercegovina i den första playoff-matchen. Hemmanationen, som spelade utan den skadade stjärnan Cristiano Ronaldo, vann efter ett nickmål av ytterbacken Bruno Alves.

Det kunde dock ha slutat mycket värre för Carlos Queiroz gäng. Bosnierna träffade virket vid tre tillfällen, varav två av dem kom efter en dubbelchans i slutskedet av mötet.

Trots segern var Portugals förbundskapten inte särskilt nöjd med resultatet efter slutsignalen:

– Vi hade några chanser att göra mål och sätta oss själva i en mer komfortabel situation. Men det viktigaste är att vi spelade intelligent. Vi vann utan att släppa in något mål, säger Queiroz.

Portugal har i och med segern ena foten i VM i Sydafrika. Men först måste de ta sig an samma motståndare – men på bortaplan. Det är svår uppgift som väntar, men kaptenen är optimistisk.

– Bosnien måste öppna upp sitt spel och jag är övertygad om att vi kommer att åka dit för att göra mål. VI kommer alltid att vara ute efter att göra mål. Vi kan inte spela på resultat. Vi måste spela på vårt sätt och dominera matchen, men det kommer att bli tufft, säger kaptenen Queiroz till O Jogo angående returmötet.

Skrivet av: