Storseger för U21

Erton Fejzullahu fyramålsskytt.


MALMÖ. Den nedre läktaren på ena långsidan var nästan fullsatt. Annars var det tomt på Swedbank Stadion när Svenska U21-landslaget tog emot Kazakhstan.

Sverige tog kommandot direkt men öppningsmålet, för det som sedan skulle bli en målfest, dröjde ända in på den 32:e minuten. Då fick utlandsproffset Erton Fejzullahu chansen att visa upp sina kvalitéer, vilken han skötte utmärkt.

– Vi trivs väldigt bra i Malmö. Fjärde raka segern i den här arenan för i år. Bra miljö, bra gräsmatta och bra avslutning för den här säsongen, summerar Jörgen Lennartsson.

Målen kom i andra

Det var målfattigt efter den första halvleken, men långt ifrån chansfattigt. Efter pausvilan började målkalaset. Först gjorde Fejzullahu ett äkta hattrick, därefter tog han en kort paus och lät Albin Ekdal utöka ställningen till 4-0.

NEC Nijmegen-anfallaren avslutade målkalaset och gjorde viktiga mål för U21-landslaget som tog sin tredje seger i EM-kvalgruppen.

– Kul för Erton och för laget att han får göra fyra mål i den här matchen. Vi kanske saknade spets i första halvlek, men är så klart nöjda med resultatet. Synd bara att vi inte får hålla nollan, avslutar Lennartsson.

Fotbollsverige.se

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!