Fredag 17 Sep
Stockholm

Insamling ska betala danske huliganens skuld

Tusentals har skrivit på för att rädda "Danmarks mest hatade man".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han förstörde de danska EM-drömmarna för två år sedan när han stormade planen och gav sig på domaren Herbert Fandel i EM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark på Parken.

Förra veckan dömdes han till att betala 1,2 miljoner svenska kronor för dådet. Det är pengar "Danmarks mest hatade man" inte har.

Därför har nu en grupp danskar startat en insamling som ska hjälpa 31-åringen att betala skulden till det danska fotbollsförbundet som tydligt markerat att "huliganen" inte ska slippa straffet.

Enligt initiativtagaren Flemming Jensen bör inte 31-åringen på egen hand ta hela skulden. Han menar att även de ansvariga för arenan och förbundet har ett ansvar i det som hände.

Nu hoppas Jensen att 20 000 danskar ska donera 45 kronor vardera och därmed betala skulden. Hittills har 1000 personer anmält sig på Facebook.

– Hans och familjens liv är redan ödelagt, säger initiativtagaren Flemming Jensen till tidningen Politiken.

– Det är många, men självklart ingen garanti för att de också kommer att betala, fast det verkar som om inställningen till den här saken nu är mera nyanserad än tidigare.

– DBU har helt och hållet varit ute efter den här mannen och har inte tagit på sej något eget ansvar, säger Flemming Jensen.

– Arenan lade ner sitt ersättningskrav på mannen och det borde förbundet också ha gjort.

Danmarks förlorade matchen med 0-3 och tvingades dessutom spela två matcher i Århus istället för på Parken. Förbundet förlorade därmed stora pengar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela