Insamling ska betala danske huliganens skuld

Tusentals har skrivit på för att rädda "Danmarks mest hatade man".


Han förstörde de danska EM-drömmarna för två år sedan när han stormade planen och gav sig på domaren Herbert Fandel i EM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark på Parken.

Förra veckan dömdes han till att betala 1,2 miljoner svenska kronor för dådet. Det är pengar "Danmarks mest hatade man" inte har.

Därför har nu en grupp danskar startat en insamling som ska hjälpa 31-åringen att betala skulden till det danska fotbollsförbundet som tydligt markerat att "huliganen" inte ska slippa straffet.

Enligt initiativtagaren Flemming Jensen bör inte 31-åringen på egen hand ta hela skulden. Han menar att även de ansvariga för arenan och förbundet har ett ansvar i det som hände.

Nu hoppas Jensen att 20 000 danskar ska donera 45 kronor vardera och därmed betala skulden. Hittills har 1000 personer anmält sig på Facebook.

– Hans och familjens liv är redan ödelagt, säger initiativtagaren Flemming Jensen till tidningen Politiken.

– Det är många, men självklart ingen garanti för att de också kommer att betala, fast det verkar som om inställningen till den här saken nu är mera nyanserad än tidigare.

– DBU har helt och hållet varit ute efter den här mannen och har inte tagit på sej något eget ansvar, säger Flemming Jensen.

– Arenan lade ner sitt ersättningskrav på mannen och det borde förbundet också ha gjort.

Danmarks förlorade matchen med 0-3 och tvingades dessutom spela två matcher i Århus istället för på Parken. Förbundet förlorade därmed stora pengar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.