Ny uppgift för Rami Shaaban

Eurosport storsatsar på Afrikanska mästerskapen som startar i januari. Nu plockar man bland annat in Nyheter24:s bloggare Rami Shaaban som expert.


Afrika är i centrum nästa år, i alla fall i fotbollsvärlden. Förutom sommarens VM-slutspel i Sydafrika avgöras de Afrikanska mästerskapen med start den 10 januari.

Eurosport kommer att sända från Afrikanska mästerskapen och plockar in Hammarbys rutinerade målvakt Rami Shaaban som expert.

- Det blir jättespännande. Det afrikanska mästerskapet är fart och fläng där det oväntade händer hela tiden, säge Shaaban.

- Många lag kanske inte är helt synkade som enheter men den individuella skickligheten hos spelarna är otroligt hög. Drogba, Essien, Kanoute, Eto'o bara för att nämna några. För den som gillar att se rolig och snabb fotboll är det den perfekta turneringen, säger Shaaban.

Den förre landslagsmålvakten har spelat flera år i Egypten och har ett särskilt band till afrikansk fotboll. Man har även valt att plocka in Aftonbladets Erik Niva i teamet, skriver Eurosport i ett pressmeddelande.

Den stjärnspäckade turneringen pågår mellan den 10 och 31 januari.

Förutom att spela för Hammarby och agera expert i teve bloggar Shaaban här på Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.