Tisdag 27 Sep
Stockholm

Togos spelarbuss beskjuten – med maskingevär

På söndag startar Afrikanska Mästerskapen. Men en stor tragedi skakar nu om turneringen. Togos spelarbuss har beskjutits med maskingevär av angolanska rebeller vid gränsen till Kongo.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Skottdramat ägde rum på fredagen och beskedet om tragedin har spridit sig snabbt. Enligt brittiska Guardian så ska minst tre spelare, landslagsläkaren och målvaktstränaren ha skadats. Chauffören till bussen dog direkt på platsen av sina skador.

– Jag är okej men flera spelare är i dåligt skick. Vi är på sjukhus nu, säger Nantes-anfallaren Thomas Dossevi till franska Radio Monte Carlo.

– Vi attackerades som hundar, och var tvungna att gömma oss under sätena i 20 minuter för att undvika kulorna, säger Dossevi.

Vill dra sig ur turneringen

Enligt RMC har Dossevi också sagt att Togo, som skulle spela sin premiär på måndag mot Ghana, inte längre vill delta i turneringen.

Detta bekräftar den 25-årige mittfältaren Alaixys Romao, till vardags i Grenoble.

– Vi har inte tänkt på vad som kunde ha hänt. Men det är sant att ingen vill spela, säger Romao enligt Guardian.

– Vi kan inte göra det. Vi tänker först och främst på hälsan hos de skadade, för det var mycket blod inblandat. I dagsläget finns det inte mycket nytt, de har förts till olika sjukhus.

Manchester City berättar i ett pressmeddelande att anfallsstjärnan Emmanuel Adebayor har klarat sig utan skador. Klubbrepresentanter har pratat med Adebayor, som ska vara "skakad av händelsen, men oskadd".

En representant från Angolas regering säger så här om händelsen:

– Det här är ett verk av terrorister.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.