Sverige tar sig an Wales

Det står nu klart att Sverige möter Wales på Liberty Stadium i mars. Inom kort åker dock landslaget iväg för att möta Oman och Syrien.


På tisdagen meddelar fotbollförbundet att man gjort klart med ännu en träningslanskamp, den blir mot Wales på Liberty Stadium i Swansea den 3 mars. Innan dess ska dock Erik Hamréns mannar möta Oman och Syrien, och till de matcherna åker man om några dagar.

Sverige har mött Wales fem gånger tidigare. Första gången var på Råsunda i hemma-VM 1958. Matchen, som slutade 0-0, är det enda mötet lagen emellan i tävlingssammanhang. Mellan åren 1988 och 1994 spelades fyra träningslandskamper och Sverige vann samtliga, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Wales, 77:a på FIFA:s senaste rankingtabell, misslyckades att kvala in till VM i Sydafrika efter att ha slutat fyra i sin kvalgrupp efter Tyskland, Ryssland och Finland. Walesarna förlorade samtliga möten med dessa tre lag, men vann de fyra matcherna mot Azerbajdzjan och Liechtenstein.

I Wales återfinns intressanta spelare som mittfältaren Aaron Ramsey (Arsenal), anfallaren Robert Earnshaw (Nottingham Forest) och försvararen Gareth Bale (Tottenham). Tyvärr lade Manchester Uniteds Ryan Giggs av för ett par år sedan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!