Per Karlsson myser med Daniel Öhrlund och Anders Svensson.
1 av 2
Per Karlsson myser med Daniel Öhrlund och Anders Svensson. - Foto: Bildbyrån
Framåt, framåt. Per Karlsson får chansen i Erik Hamréns landslag.
2 av 2
Framåt, framåt. Per Karlsson får chansen i Erik Hamréns landslag. - Foto: Scanpix

Hamrén släpper fram sju debutanter - från start

AIK:s guldhjältar Daniel Öhrlund och Per Karlsson finns med i startelvan: "Jag är här för att göra det så bra som möjligt".


Så ställer Sverige upp mot Oman

Sveriges startelva (4-2-3-1): Daniel Örlund, Rosenborg – Mikael Lustig, do, Per Karlsson, AIK, Tom Söderberg, Häcken, Mikael Dorsin, Rosenborg – Sebastian Eriksson, IFK Göteborg, Anders Svensson, Elfsborg – Guillermo Molins, Malmö FF, Pontus Farnerud, Stabaek, Emir Bajrami, Elfsborg – Daniel Larsson, Malmö FF.

Avbytare: Johan Dahlin, Malmö FF (mv), Kristoffer Nordfeldt, Brommapojkarna (mv), Viktor Noring, Trelleborgs FF, (mv), Michael Almebäck, Örebro, Joel Ekstrand, Helsingborg, Emil Johansson, Molde, Erik Lund, IFK Göteborg, Alexander Farnerud, Bröndby, Samuel Holmén, do, Stefan Ishizaki, Elfsborg, Tobias Eriksson, Kalmar FF, Mathias Ranégie, Häcken.

Januariturnén rullar vidare.

I kväll är det äntligen dags för nästa generation landslagsspelare att visa framfötterna när Sverige tar sig an Oman.

Och det blir många nya framfötter.

Förbundskaptenen Erik Hamrén har tagit ut en startelva där sju spelare kommer få debutera för Sverige. Bland dessa återfinns AIK:s guldhjältar Daniel Öhrlund och mittbacken Per Karlsson som vet hur svårt det är att komma med i det "riktiga landslaget"

- Jag är här för att göra det så bra som möjligt, även om förhoppningarna om att nå det riktiga A-landslaget inte är så stora och det är en del spelare mellan mig och det nu, så ska jag försöka minska det steget, säger Karlsson till Fotbollskanalen.se.

Karlsson lyfte sitt spel rejält när han bildade mittlås med den flyktade holländaren Jos Hooveld. Något han själv är medveten om.

- Självklart lärde jag mig mycket av honom, men vi kompletterade varandra bra. I huvudsak att vara aggressiv. Han jagade på en och det fick mig att jaga på andra. Vi behövde en pådrivare i laget, Jos var inte blyg trots att han var ny i laget.

Förutom AIK-doun så kommer Tom Söderberg (Häcken), Guillermo Molins (Malmö FF), Sebastian Eriksson (IFK Göteborg), Emir Bajrami (Elfsborg) och Daniel Larsson (Malmö FF) landslagsdebutera mot Oman.

Men det är inte allt. Hamrén har sagt att han ska spela med två startelvor för att ge så många som möjligt chansen. Det blir med all sannolikhet många fler debutanter innan den här vänskapsmatchen är över.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

1 timme sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

1 timme sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.