Tisdag 18 Maj
Stockholm

Hamrén släpper fram sju debutanter - från start

Per Karlsson myser med Daniel Öhrlund och Anders Svensson.
1 av 2
Per Karlsson myser med Daniel Öhrlund och Anders Svensson. Foto: Bildbyrån
Framåt, framåt. Per Karlsson får chansen i Erik Hamréns landslag.
2 av 2
Framåt, framåt. Per Karlsson får chansen i Erik Hamréns landslag. Foto: Scanpix

AIK:s guldhjältar Daniel Öhrlund och Per Karlsson finns med i startelvan: "Jag är här för att göra det så bra som möjligt".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Så ställer Sverige upp mot Oman

Sveriges startelva (4-2-3-1): Daniel Örlund, Rosenborg – Mikael Lustig, do, Per Karlsson, AIK, Tom Söderberg, Häcken, Mikael Dorsin, Rosenborg – Sebastian Eriksson, IFK Göteborg, Anders Svensson, Elfsborg – Guillermo Molins, Malmö FF, Pontus Farnerud, Stabaek, Emir Bajrami, Elfsborg – Daniel Larsson, Malmö FF.

Avbytare: Johan Dahlin, Malmö FF (mv), Kristoffer Nordfeldt, Brommapojkarna (mv), Viktor Noring, Trelleborgs FF, (mv), Michael Almebäck, Örebro, Joel Ekstrand, Helsingborg, Emil Johansson, Molde, Erik Lund, IFK Göteborg, Alexander Farnerud, Bröndby, Samuel Holmén, do, Stefan Ishizaki, Elfsborg, Tobias Eriksson, Kalmar FF, Mathias Ranégie, Häcken.

Januariturnén rullar vidare.

I kväll är det äntligen dags för nästa generation landslagsspelare att visa framfötterna när Sverige tar sig an Oman.

Och det blir många nya framfötter.

Förbundskaptenen Erik Hamrén har tagit ut en startelva där sju spelare kommer få debutera för Sverige. Bland dessa återfinns AIK:s guldhjältar Daniel Öhrlund och mittbacken Per Karlsson som vet hur svårt det är att komma med i det "riktiga landslaget"

- Jag är här för att göra det så bra som möjligt, även om förhoppningarna om att nå det riktiga A-landslaget inte är så stora och det är en del spelare mellan mig och det nu, så ska jag försöka minska det steget, säger Karlsson till Fotbollskanalen.se.

Karlsson lyfte sitt spel rejält när han bildade mittlås med den flyktade holländaren Jos Hooveld. Något han själv är medveten om.

- Självklart lärde jag mig mycket av honom, men vi kompletterade varandra bra. I huvudsak att vara aggressiv. Han jagade på en och det fick mig att jaga på andra. Vi behövde en pådrivare i laget, Jos var inte blyg trots att han var ny i laget.

Förutom AIK-doun så kommer Tom Söderberg (Häcken), Guillermo Molins (Malmö FF), Sebastian Eriksson (IFK Göteborg), Emir Bajrami (Elfsborg) och Daniel Larsson (Malmö FF) landslagsdebutera mot Oman.

Men det är inte allt. Hamrén har sagt att han ska spela med två startelvor för att ge så många som möjligt chansen. Det blir med all sannolikhet många fler debutanter innan den här vänskapsmatchen är över.

Kommentera
Kopiera länk
Dela