6 av 6
Ahmed Hassan blev historisk när han för dagen gjorde sin 170.e landskamp för Egypten. - Foto: Scanpix

Egypten till semi - efter årets domartabbe

Nu väntar en revanschmatch mot Algeriet.

Ahmed Hassan blev historisk när han för dagen gjorde sin 170.e landskamp för Egypten. Det blev en speciell match för Hassan, förutom landskamprekordet så hann han även med att göra tre mål när Egypten slog ut Samuel Eto'os Kamerun med 3-1.

Matchen började dock illa för Hassan som nickade in 0-1 i eget mål i den 26.e minuten.

34-årige anfallaren ville revanschera sig efter målet, och på vilket sätt han gjorde det på.

Först sköt han in kvitteringen med ett mäktigt skott från 30 meter strax före paus.

I förlängningen tog inhopparen Geddo vara på ett dåligt tillbakaspel från Kameruns Geremi och slog enkelt in bollen i öppet mål.

Bara minuter senare sköt Hassan in avgörande 3-1 på frispark i den femte förlängningsminuten.

Det fanns bara ett problem med Hassans vackra frispark, bollen var aldrig inne. På reprisbilderna syns det tydligt att bollen aldrig passerade linjen.

Trots protester från Kameruns spelare så ändrade sig inte domaren. Det avgjorde matchen och egyptierna ser nu fram emot en semifinal mot VM-klara Algeriet – som i höstas snodde VM-platsen av just Egypten efter ett stekhett kval.