Torsdag 1 Dec
Stockholm

Capello förklarar beslutet

1 av 4
. Foto: Scanpix
2 av 4
. Foto: Scanpix
3 av 4
. Foto: Scanpix
4 av 4
. Foto: Scanpix

Fabio Capello hade inget annat val än att peta John Terry som lagkapten inför sommarens VM-slutspel. ”Det som ligger bakom beslutet är det som är bäst för det engelska landslaget”, säger italienaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På fredagen blev det klart att Fabio Capello, 63, tar kaptensbindeln från Chelseas backstjärna John Terry, 29, detta efter dennes otrohetsaffär med Vanessa Perroncel som dessutom är ex-flickvän till den tidigare lagkamraten Wayne Bridge. Nu förklarar Capello sitt beslut via fotbollförbundets hemsida.

- Som kapten har John Terry visat ett extremt positivt uppträdande. Hur som helst har jag vägt in andra saker och vad som är bäst för Englands trupp, säger Capello.

- Vad som är bäst för England är det som inspirerat mig till beslutet. John Terry var den förste att få veta, fortsätter han.

Det sägs nu att den assisterande lagkaptenen, Manchester Uniteds Rio Ferdinand, är den som kommer att ta över kaptensbindeln i Sydafrika.

- När jag valde John Terry som kapten, valde jag också en vicekapten och också ett tredje alternativ. Det finns ingen anledning till att ändra detta beslut.

- Jag skulle vilja ta chansen att tacka det engelska fotbollförbundet, speciellt lord David Triesman och Ian Watmore som låtit mig ta det här beslutet på egen hand och efter vad som är bäst för laget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.