- Foto: Scanpix

Svenske skandaldomaren till VM

Den svenske domaren Martin Hansson, omtvistad efter play off-matchen mellan Irland och Frankrike, har fått klartecken att döma under VM i Sydafrika.


På torsdagen blev det klart att Martin Hansson blir en av 30 huvuddomare vid fotbolls-VM i Sydafrika. Han kommer att  assisteras av Henrik Andrén och Stefan Wittberg.

Hansson blev väldigt uppmärksammad runt om i världen efter missen i play off-matchen till VM mellan Irland och Frankrike, då Therry Henry tog bollen med handen innan Frankrikes kvittering till 1-1. De senare nådde VM-slutspelet efter William Gallas segermål i förlängningen.

Svensken förklarade tidigare i tidningen Sydöstran att han funderade på att lägga av efter det inträffade.

– Jo det stämmer. Jag tänkte, är jobbet värt all den förnedring jag fick höra? Tankar som att det här är kanske inte min grej, slog mig också.

– Samtidigt förstår jag, efter allt stöd, att det inte var mitt fel. En olycklig händelse som fick stora följer för Irland.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

1 timme sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.

Palestina vill att Fifa straffar Israel

2 timmar sedan
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullett Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

idag 11:44
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo vann lönetvisten med Juventus som nu måste betala honom motsvarande 114 miljoner kronor.