- Foto: Scanpix

"Svennis vill ta över Nigeria"

Inget blågult landslag i VM. Men en svensk föbundskapten kan vi mycket väl få se. Enligt uppgift har Sven-Göran Eriksson ansökt om jobbet som Nigerias förbundskapten.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Sven-Göran Eriksson, 61, vill ta över jobbet som förbundskapten för Nigerias fotbollslandslag.

Det uppger sajten Kick Off Nigeria, som på torsdagen skriver att nigerianska fotbollsförbundet, NFF, fick en ansökan genom "Svennis" agent Athole Still i tisdags.

– Jag kan inte kommentera min klients situation, säger Athole Still till sajten.

Den kommentaren skiljer sig avsevärt från hur agenten svarade på samma fråga för några månader sedan. Då förklarade Still att "Svennis" inte alls var intresserad av jobbet.

"Svennis" vill hitta snabb lösning

Slutdatum för ansökningar till posten är satt till slutet av februari. Men enligt Still vill Eriksson hitta en lösning av sin situation snabbare.

– Jag bekräftar inte att Eriksson söker tjänsten eller har fått någon förfrågan från Nigeria, men han har tre större jobberbjudanden och slutet av februari är för sent honom, säger Still och uppger att två erbjudanden är från nationer som kommer att spela VM.

Eriksson är för närvarande sportchef i Notts County som spelar i engelska League Two. Men han under en längre tid uppgetts vara på väg att lämna klubben.

/
/
VM