- Foto: Scanpix

Lagerbäck trotsar kritikerna: "Nigeria är inte Sverige"

Lars Lagerbäck ska i dag officiellt presenteras som Nigerias nye förbundskapten.


Han misslyckades i sitt sista mästerskapskval med Sverige. Men Lars Lagerbäck får ändå åka till VM som Nigerias förbundskapten.

Nu är de nigerianska fansen oroliga för att Lagerbäck ska misslyckas på nytt. Det kommer inte hända menar Lagerbäck.

 - Jag vill att nigerianerna ska förstå att mitt uppdrag i Sverige och mitt jobb här är olika på alla tänkbara sätt. I Nigeria finns en uppsjö av talanger att välja mellan och det är därför jobbet är så attraktivt, säger Lagerbäck till tidningen Complete Sports.

Nu vill han fylla Super Eagles, som Nigerias landslag kallas, med talanger.

 - Det finns en del bra nigerianska spelare som inte är med i landslaget för tillfället, spelare som jag absolut anser ska vara med i Super Eagles, säger Lagerbäck till tidningen.

/
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå till SM-final: "Dags att gå hela vägen"

Jagr, 52, historisk och målskytt

1 timme sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

1 timme sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

2 timmar sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

3 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.