Higuaín sänkte Tyskland

Real Madrid-stjärnan Gonzalo Higuaín sänkte Tyskland med matchens enda mål.

Gonzalo Higuaín har fullkomligt öst in mål för Real Madrid under säsongen, men det har gått tyngre i landslaget. I går fick ändå chansen i startelvan. En chans han tog tillvara på.

Inledningen av matchen kantades av slarvigt och oorganiserat spel. Tyskarna hade lite att komma med framåt trots ett osäkert argentinskt försvar. För Argentinas del var Leo Messi den som ständigt var kreativ i offensiven.

Med flertalet luriga och aviga finter skapade Barcelonastjärnan mängder av frisparkar, vilka var nära att resultera i ett ledningsmål. Ledningsmålet skulle också komma, genom nämnde Higuáin.

I den 45:e minuten frispelades han av Angel di Maria. Rene Adler i tyskarnas mål sprang ut och försökte avvärja situationen, men i stället var det Higuain som var först på bollen.

Tack vare en smart förstatouch kom han förbi Adler och 25 meter från mål rullade Real Madrid-anfallaren in 0-1 till Argentina.

I andra halvlek fortsatte båda lagens, för dagen, slarviga passningsspel, men trots flera misstag från respektive lag skapades få chanser. Varken Tyskland eller Argentina spelade på sin topp och sydamerikanerna vann med 0-1.

En som däremot var nöjd med matchen är Argentinas förbundskapten Diego Maradona, som fått utså hård kritik sedan han tillträdde på tränarposten.

- Vad vi såg i dag (i går) är vad jag ser under träningar och jag visste att om vi hade ett par dagar tillsammans skulle vi kunna visa det på planen, säger legendaren på en presskonferens.