Togos spelarbuss attackerades.
1 av 3
Togos spelarbuss attackerades. - Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Scanpix
Emmanuel Adebayor slutar i landslaget.
3 av 3
Emmanuel Adebayor slutar i landslaget. - Foto: SCANPIX/AP

Efter terrorattacken – nu nobbar Adebayor landslaget

Emmanuel Adebayor har inte kunnat släppa den tragiska attacken mot Togo i Afrikanska mästerskapen. Nu meddelar han att det är färdigspelat för hans del i landslaget.– Jag har fattat det väldigt svåra beslutet att sluta med landslagsfotboll, säger Adebayor.


Afrikanska mästerskapen drabbades av en stor tragedi i upptakten av turneringen då Togos landslag blev attackerade av angolanska rebeller. I beskjutningen blev flera spelare skadade, två omkom.

Nationens stora anfallsstjärna Emmanuel Adebayor skadade sig inte, men vilade från fotbollen med Manchester City i en tid. Nu meddelar 26-åringen att han inte har kunnat släppa attacken – och därför väljer att tacka nej till framtida spel i landslaget.

– Efter de tragiska händelserna under de afrikanska mästerskapen, då två av mina landsmän blev dödade av terrorister i Angola, har jag fattat det väldigt svåra beslutet att sluta med landslagsfotboll, säger Adebayor till nyhetsbyrån AP.

I attacken dog bland annat en presstaleman. Och han gjorde det i Adebayors händer.

– Det är väldigt svårt eftersom min personliga presstalesman dog i mina händer, det är den värsta bilden jag någosin har tvingats se, säger han.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!