Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fullt med talanger i landslaget

Sport | 13/01/2009 19:20

Linköpings Kosovare Asllani får vara med mot Norge. Victoria Svensson är kvar.

Den 23 augusti till den 10 september spelas fotbolls-EM för damer i Finland. Till dess kommer inga tävlingsmatcher att spelas, utan endast träningsfighter. Den första sker mot Norge under träningslägret i Spanien som går av stapeln 25 januari. I dag presenterade förbundskaptenen Thomas Dennerby truppen som åker till de södra breddgraderna.

Någon debutant finns inte, men laget svämmar fullkomligt över av unga spelare. Linköpings Kosovare Asllani, AIK:s Louise Fors och Hammarbys Anna Lindblom är alla 19 år gamla. Dessutom är Malmös 20-åriga Malin Levenstad uttagen. Tur då att det finns ett par gamla rävar – Sara Larsson, Therese Sjögran och Victoria Svensson – kvar som kan visa hur saker och ting ska gå till.

– Det har successivt skett en väsentlig föryngring i truppen med flera spelare födda i mitten och slutet av 80-talet, så visst känns det bra att ha kvar till exempel Vickan och Sjögran, säger förbundskapten Thomas Dennerby till svenskfotboll.se.

Sofia Lundgren, som förra säsongen gjorde succé i AIK men i år vaktar buren hos Linköping, är även hon med i truppen.

– Sofia stod alla 22 matcher för AIK och hade bäst statistik i Damallsvenskan. Statistik är i och för sig inte allt, men hon är absolut värd att få visa upp sig igen, säger Dennerby.

Skrivet av: