- Foto: Bildbyrån

Zlatan om landslagsnobben: "Jag saknar motivation"

Zlatan Ibrahimovic har avstått från spel i landslaget efter det misslyckade VM-kvalet i höstas. Nu, snart åtta månader senare, har han fortfarande samma inställning. "Utan motivation gör man ingen nytta", säger svensken.


SVERIGE. Bristande motivation har varit Zlatan Ibrahimovics anledning till uteblivet spel i landslaget. Det är ett beslut han står fast vid än i dag, men han menar samtidigt att ett eventuellt mästerskap kan ändra på den saken.

I en mejlintervju med tidningen Café berättar svensken att han troligen spelat VM i Sydafrika om Sverige nått dit.

- Jag saknar motivation, helt enkelt. Och utan motivation gör man ingen nytta, säger Zlatan och fortsätter:

- Hade Sverige varit med i VM hade jag nog spelat om jag blivit tillfrågad, men nu är vi inte med i VM och jag är inte med i landslagstruppen.

"Jag behöver en paus"

Zlatan ger dock Sverige hopp genom att påpeka att det är ett tillfälligt val, som mycket väl kan komma att ändras i framtiden.

- Det här är mitt tillfälliga val, eftersom jag behöver en paus för att få tillbaka motivationen och spelglädjen. Ett klokt och genomtänkt beslut som inte var lätt att fatta, förklarar Barcelonastjärnan.

"Det krävs elva Zlatan"

Till hösten är det dags för Erik Hamréns landslag att ta revansch då EM-kvalet drar igång. Men Zlatan har svårt att se Sverige ta sig långt när man väl är i mästerskapet.

- Men för att ta medalj i de större sammanhangen krävs det nog elva Zlatan och det har vi inte. Inte just nu. Men det kanske kommer, säger Ibrahimovic.

- Men visst finns det hopp! Jag tror dock att det måste ske en förändring inom svensk fotboll för att vi ska producera bra spelare som håller internationell klass. Ett annat tänk, helt enkelt. Släppa lite på jantelagen, menar anfallaren och ger därmed en känga åt de allsvenska klubbarna.

/
EM
/
/
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.