Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Israeliska attacken stoppar inte U21-landslaget

Scanpix

Sport | 01/06/2010 12:00

Det råder kaos efter attacken mot "Ship to Gaza". Trots det väntas U21-landslaget åka till Israel för att spela EM-kval. "Vår linje är att vi genomför tävlingar", säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

ISRAEL. Israeler gick som bekant till attack mot det internationella initiativet "Ship to Gaza". Det kostade tio människors liv. Men det är inget som stoppar U21-landslaget, som planerar att åka till landet för att spela EM-kval.

Laget förbereder sig i nuläget i Cypern och har ständig kontakt med UD, som på måndagen deklarerade att de inte avråder från att resa.

- Vi har kontaktat UD och följer förstås frågan noga. Nästa steg är att kontakta Uefa och se vad de säger, berättar Svenska Fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell till Sydsvenskan och fortsätter:

- Vår linje är att tävlingar genomför vi, men vi tar alltid en diskussion när det gäller vanliga landskamper, och där hade Israel knappast varit aktuellt just nu.