Torsdag 30 Jun
Stockholm

Brasilien vann – efter drömfrispark

Lyonspelaren Michel Bastos projektil öppnade målskyttet.
Lyonspelaren Michel Bastos projektil öppnade målskyttet. Foto: SCANPIX/AP

Brasilien gjorde vad man skulle när man besegrade Zimbabwe med 3-0. Allt var inte på topp i Brasilien. Julio Cesár tvingades utgå tidigt i första halvlek på grund av skada.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

HARARE. Brasilien börjar fila på storformen inför VM i Sydafrika. I träningsmatchen mot Zimbabwe, som inte är kvalificerade för mästerskapet, blev det enkel seger för de trögstartade brassarna.

Fyra minuter före halvtid fick Brasilien frispark. Fram klev Michel Bastos, till vardags i Lyon, och fick på en riktig projektil och målvakten Edmore Sibanda hade inte en chans. Bara tre minuter senare ökade Robinho på ledningen till 2-0.

I den andra halvleken satte Brasilien full fart från början. Med ett stort spelövertag och med fler spelare som följde med upp i anfallen gav utdelning. Galatasaray-spelaren Elano fastställde slutresultatet med sitt 3-0-mål. Brasilien möter Tanzania i den sista träningsmatchen innan det är dags för VM.

Tidigt i första halvlek fick brassarna ett mardrömsbesked. Inter-målvakten Julio Cesár tvingades utgå med en skada och höll sig för bröstet. Det finns inga rapporter hur allvarlig skadan är.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.