Lyonspelaren Michel Bastos projektil öppnade målskyttet.
Lyonspelaren Michel Bastos projektil öppnade målskyttet. - Foto: SCANPIX/AP

Brasilien vann – efter drömfrispark

Brasilien gjorde vad man skulle när man besegrade Zimbabwe med 3-0. Allt var inte på topp i Brasilien. Julio Cesár tvingades utgå tidigt i första halvlek på grund av skada.

HARARE. Brasilien börjar fila på storformen inför VM i Sydafrika. I träningsmatchen mot Zimbabwe, som inte är kvalificerade för mästerskapet, blev det enkel seger för de trögstartade brassarna.

Fyra minuter före halvtid fick Brasilien frispark. Fram klev Michel Bastos, till vardags i Lyon, och fick på en riktig projektil och målvakten Edmore Sibanda hade inte en chans. Bara tre minuter senare ökade Robinho på ledningen till 2-0.

I den andra halvleken satte Brasilien full fart från början. Med ett stort spelövertag och med fler spelare som följde med upp i anfallen gav utdelning. Galatasaray-spelaren Elano fastställde slutresultatet med sitt 3-0-mål. Brasilien möter Tanzania i den sista träningsmatchen innan det är dags för VM.

Tidigt i första halvlek fick brassarna ett mardrömsbesked. Inter-målvakten Julio Cesár tvingades utgå med en skada och höll sig för bröstet. Det finns inga rapporter hur allvarlig skadan är.