Torsdag 30 Jun
Stockholm

Efter petningen – Walcott sågas av Keown

Theo Walcott sågas av Martin Keown efter petningen.
Theo Walcott sågas av Martin Keown efter petningen. Foto: SCANPIX/AP

Fabio Capello valde att peta Theo Walcott till VM i Sydafrika. Den förra Arsenalspelaren Martin Keown är inte förvånad.– Han kan bara ett trick – att springa, säger Keown.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. När Fabio Capello presenterade sin slutgiltiga trupp till VM fanns inte Theo Walcott med. Petningen har rört om i England och det har blivit en snackis, men den förra Arsenalstjärnan, Martin Keown, som spelade i Arsenal mellan 1984-1986 och 1993-2004, är inte förvånad att den vindsnabba mittfältaren inte finns med.

– När han (Walcott) hamnar i pressade lägen hinner tanken inte med. Ska han vända upp, ska han skjuta eller ska han gå själv? Beslutsfattandet är problemet, säger Keown till BBC.

Sven-Göran Eriksson tog överraskande ut Walcott till VM redan 2006. Walcott var bara 17 år den gången och fick ingen speltid. Martin Keown menar att 21-åringen inte har fått det att stämma under Arsene Wenger.

– Under Capello verkade det som att Walcott lyckades på det stora hela. Under Wenger – nej. Det finns problem, men om det är tränarnas fel eller inte låter jag vara osagt. Kanske har han helt enkelt inte fått tillräckligt många matcher, säger Keown.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.