Theo Walcott sågas av Martin Keown efter petningen.
Theo Walcott sågas av Martin Keown efter petningen. - Foto: SCANPIX/AP

Efter petningen – Walcott sågas av Keown

Fabio Capello valde att peta Theo Walcott till VM i Sydafrika. Den förra Arsenalspelaren Martin Keown är inte förvånad.– Han kan bara ett trick – att springa, säger Keown.


LONDON. När Fabio Capello presenterade sin slutgiltiga trupp till VM fanns inte Theo Walcott med. Petningen har rört om i England och det har blivit en snackis, men den förra Arsenalstjärnan, Martin Keown, som spelade i Arsenal mellan 1984-1986 och 1993-2004, är inte förvånad att den vindsnabba mittfältaren inte finns med.

– När han (Walcott) hamnar i pressade lägen hinner tanken inte med. Ska han vända upp, ska han skjuta eller ska han gå själv? Beslutsfattandet är problemet, säger Keown till BBC.

Sven-Göran Eriksson tog överraskande ut Walcott till VM redan 2006. Walcott var bara 17 år den gången och fick ingen speltid. Martin Keown menar att 21-åringen inte har fått det att stämma under Arsene Wenger.

– Under Capello verkade det som att Walcott lyckades på det stora hela. Under Wenger – nej. Det finns problem, men om det är tränarnas fel eller inte låter jag vara osagt. Kanske har han helt enkelt inte fått tillräckligt många matcher, säger Keown.

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Fernandes drömvolley gav United-seger

1 timme sedan

Engström: "Skönt att spräcka målnollan"

3 timmar sedan
Förra säsongen svarade Röglebacken Adam Engström för nio mål på 52 matcher och slog igenom i SHL. Nu satte han säsongens första mål redan i den fjärde omgången. Skönt att spräcka målnollan, säger 19-åringen efter 3–1 hemma mot Växjö.

Jönsson efter förlusten: "Vi fick en lektion"

igår 20:12
Växjö hade inte en chans borta mot Rögle. Ängelholmsklubben vann med 3–1 – smickrande siffror för SM-guldvinnaren från Småland. Vi fick en lektion i dag, säger Växjötränaren Jörgen Jönsson.

Vasic sena cykelspark räddade poäng åt BP

igår 19:44
Brommapojkarna såg ut att förlora viktiga poäng på hemmaplan. Då klev Nikola Vasic fram på tilläggstid och cykelsparkade in kvitteringen (2–2) mot Norrköping.

Helt lika i Solheim Cup – tre raka för Grant

igår 19:42
Linn Grant har vunnit tre raka matcher och bidragit starkt till Europas upphämtning. Segern som utjämnade till 8–8 lär gå till Solheim Cup-historien. Det var helt sinnessjukt, säger Grant.

VM över för Kessidis – med dubbla misslyckanden

igår 18:20
VM i Belgrad blev ett misslyckande för Alex Kessidis. Ett dubbelt sådant. Svensken får fortsätta att längta efter ett VM-guld och jaga en svensk kvotplats till Paris-OS

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.