Theo Walcott sågas av Martin Keown efter petningen.
Theo Walcott sågas av Martin Keown efter petningen. - Foto: SCANPIX/AP

Efter petningen – Walcott sågas av Keown

Fabio Capello valde att peta Theo Walcott till VM i Sydafrika. Den förra Arsenalspelaren Martin Keown är inte förvånad.– Han kan bara ett trick – att springa, säger Keown.


LONDON. När Fabio Capello presenterade sin slutgiltiga trupp till VM fanns inte Theo Walcott med. Petningen har rört om i England och det har blivit en snackis, men den förra Arsenalstjärnan, Martin Keown, som spelade i Arsenal mellan 1984-1986 och 1993-2004, är inte förvånad att den vindsnabba mittfältaren inte finns med.

– När han (Walcott) hamnar i pressade lägen hinner tanken inte med. Ska han vända upp, ska han skjuta eller ska han gå själv? Beslutsfattandet är problemet, säger Keown till BBC.

Sven-Göran Eriksson tog överraskande ut Walcott till VM redan 2006. Walcott var bara 17 år den gången och fick ingen speltid. Martin Keown menar att 21-åringen inte har fått det att stämma under Arsene Wenger.

– Under Capello verkade det som att Walcott lyckades på det stora hela. Under Wenger – nej. Det finns problem, men om det är tränarnas fel eller inte låter jag vara osagt. Kanske har han helt enkelt inte fått tillräckligt många matcher, säger Keown.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!