Det säger det argentinska fotbollsförbundets ordförande, Julio Humberto Grondona (t.h.).
1 av 3
Det säger det argentinska fotbollsförbundets ordförande, Julio Humberto Grondona (t.h.). - Foto: Natacha Pisarenko/AP/SCANPIX
Maradona kunde inte tro sina ögon när hans Argentina kördes över med hela 4-0 mot Tyskland.
2 av 3
Maradona kunde inte tro sina ögon när hans Argentina kördes över med hela 4-0 mot Tyskland. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
Diego Maradona kommer inte att få sparken.
3 av 3
Diego Maradona kommer inte att få sparken. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX

Maradona får fortsätta - om han vill

Diego Maradona kommer inte att få sparken. Han får fortsätta, men bara om han känner för det.– Maradona är den ende personen i landet som får göra vad han vill, säger det argentinska fotbollsförbundets ordförande, Julio Humberto Grondona.


BUENOS AIRES. I dagarna förklarade Diego Maradona för en argentinsk tevekanal att han skulle sluta som förbundskapten.

- Min tid är över, jag gav allt jag hade. Nu ska jag spendera tid med min familj, sade den förre storspelaren då.

"Den ende som får göra vad han vill"

Men fortfarande har inget officiellt besked kommit. Det argentinska fotbollsförbundet menar nu i stället att allting ligger på honom och att förbundet inte tänker sparka den 49-årige legendaren.

– Beslutet hänger på Maradona, han har fortfarande ett kontrakt med oss, sade fotbollsförbundets ordförande Julio Humberto Grondona till tv-kanalen Channel 3.

– Maradona är den ende personen i landet som får göra vad han vill.

Nobbade presidenten

Nu återstår det att se ifall den färgstarke Mardona blir kvar som förbundskapten. Klart besviken efter det alltför tidiga uttåget ur VM i kvartfinalen mot Tyskland var han iallafall. När landets president, Cristina Kirchner, ringde honom efter presskonferensen på lördagen för att bjuda in honom till presidentpalatset tackade en störtgråtande Maradona nej.

– Jag bjöd in laget till Casa Rosada (presidentpalatset). De avböjde eftersom de kände att de inte förtjänade en hyllning, sade presidenten på tal.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!