Gallas och Domenech är inte bästa vänner efter turneringen.
Gallas och Domenech är inte bästa vänner efter turneringen. - Foto: Francois Mori/AP/SCANPIX

Gallas: ”Domenech var problemet”

Det franska kaoset fortsätter. I en stor intervju med den franska tidningen L'Equipe talar William Gallas ut om tiden i Sydafrika. Den tidigare Arsenalbacken skyller fiaskot på den tidigare förbundskaptenen Raymond Domenech.– Det stora problemet var tränaren, säger Gallas.


PARIS. Hela VM var ett stort kaos för Frankrike. Nicolas Anelka skickades hem efter en dispyt med Raymond Domenech och spelarna svarade med strejk. Det franska fotbollsförbundet har förhört flera ledare för att få bukt på problemet. I en stor intervju som publicerades i dag talar William Gallas ut och skyller allt på den tidigare franska förbundskaptenen.

– Om det var ett fiasko så finns det skäl (för det), och vi ska inte blunda – de kommer från tränaren, säger Gallas, enligt den franska tidningen L'Equipe, och fortsätter:

– Du kan ha de bästa spelarna i laget, men om du inte har någon tränare kommer du inte få några resultat. Det stora problemet var tränaren. Jag var inte bra, inte heller laget, men tränaren var inte bra.

Gallas, som för närvarande är kontraktslös efter att avtalet med Arsenal har gått ut, menar att det var kommunikationsproblem.

– Domenech var inte öppen. Många spelare kunde inte prata med honom.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!