Gallas och Domenech är inte bästa vänner efter turneringen.
Gallas och Domenech är inte bästa vänner efter turneringen. - Foto: Francois Mori/AP/SCANPIX

Gallas: ”Domenech var problemet”

Det franska kaoset fortsätter. I en stor intervju med den franska tidningen L'Equipe talar William Gallas ut om tiden i Sydafrika. Den tidigare Arsenalbacken skyller fiaskot på den tidigare förbundskaptenen Raymond Domenech.– Det stora problemet var tränaren, säger Gallas.


PARIS. Hela VM var ett stort kaos för Frankrike. Nicolas Anelka skickades hem efter en dispyt med Raymond Domenech och spelarna svarade med strejk. Det franska fotbollsförbundet har förhört flera ledare för att få bukt på problemet. I en stor intervju som publicerades i dag talar William Gallas ut och skyller allt på den tidigare franska förbundskaptenen.

– Om det var ett fiasko så finns det skäl (för det), och vi ska inte blunda – de kommer från tränaren, säger Gallas, enligt den franska tidningen L'Equipe, och fortsätter:

– Du kan ha de bästa spelarna i laget, men om du inte har någon tränare kommer du inte få några resultat. Det stora problemet var tränaren. Jag var inte bra, inte heller laget, men tränaren var inte bra.

Gallas, som för närvarande är kontraktslös efter att avtalet med Arsenal har gått ut, menar att det var kommunikationsproblem.

– Domenech var inte öppen. Många spelare kunde inte prata med honom.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

1 timme sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

2 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

3 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

3 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.