Tisdag 3 Aug
Stockholm

Zlatan: "Jag vill bli ihågkommen"

Zlatan Ibrahimovic talar ut om bojkotten och nystarten i landslaget.– Nu vill man vinna och bli ihågkommen efter karriären, säger han.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Då var det klart. Zlatan Ibrahimovic återvänder till landslaget. Nyheter24 var på plats när den store Barcelona-stjärnan meddelade sitt efterlängtade beslut på en presskonferens på Swedbank Stadion i Malmö.

– Man har saknat landslagströjan. Det svenska folket, säger han.

Förbundskaptenen Erik Hamrén fick en riktigt tuff inledning i i landslaget. Sverige hade misslyckats med att sig till VM och flera spelare hotade med att sluta, däribland Zlatan Ibrahimovic.

– För mig har det varit väldigt avgörande att Zlatan är riktigt motiverad. Det har jag sagt till er förut. En motiverad Zlatan är guld värd för landslaget. I mina ögon är han en av världens absolut bästa spelare, säger Hamrén.

"Vill bli ihågkommen"

Den numera 28-årige anfallaren berättar att det var otroligt tungt för honom när de inte lyckades ta sig till VM.

– Efter sista matchen, när vi inte tog oss till VM, så kändes det som att vi tappade all luft. Motivationen försvann. Allt jag går in för vill jag vinna. Jag går inte in för att det är kul. Det var kul när man var 15 och lirade med kompisarna, men det fungerar inte på den här nivån. Nu vill man vinna och bli ihågkommen efter karriären, säger "Ibra", som menar att ha under uppehållet har fått mer tid att umgås med familjen.

– Det negativa har varit att jag saknat landslagsspelet, saknat svenska folket, att spela inför dem och att få bära landslagströjan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela