Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lagerbäck nobbar Nigeria

- 23/07/2010, 12:44 -
Lars Lagerbäck kommer inte att fortsätta i Nigeria.

Lars Lagerbäck kommer inte att fortsätta i Nigeria.

Rick Bowmer/AP/SCANPIX

Den svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck har tackat nej till en kontraktsförlängning med Nigeria.

ABUJA. Lars Lagerbäck kommer inte att fortsätta som Nigerias förbundskapten. Det meddelade den svenske tränaren, som inte lyckades gå vidare från gruppspelet med sina "superelefanter" i det gångna VM:et.

Enligt uppgifter erbjöds han ett långtidskontrakt som sträckte sig över VM i Brasilien 2014 av det nigerianska fotbollsförbundet. Men den 62-årige tränaren tackade nej eftersom han inte var säker om han kunde hålla ett så pass långt kontrakt.

- Han tackade förbundet för att han fick möjligheten att leda Örnarna i VM. Han sade att det varit värt jobbet och att han alltid skulle komma ihåg Nigeria och landets befolkning, säger fotbollsförbundets ordförande Aminu Maigari till tidningen Soccer Star.

Den 11:e augusti drabbas Nigeria samman med Sydkorea i en vänskapsmatch. Den matchen kommer Lagerbäck inte att ansvara för, utan det blir i stället Austin Eguavoen, som var förbundskapten mellan 2005 till 2007, som kommer att styra och ställa.

Ersättaren kan presenteras i dag

Särskilt länge behöver inte det nigerianska landslaget vara utan förbundskapten. Enligt sajten kan förbundet, NFF, presentera Lagerbäck ersättare redan i dag.

Uppgifter menar nämligen att Englands förre förbundskapten från VM 1998, Glenn Hoodle, och fransmannen Bruno Metsu är väldigt att vara helt klara.