Lördag 13 Aug
Stockholm

Maradona: "Jag blev förrådd"

Legendaren ville inte svika någon från sin stab.
1 av 6
Legendaren ville inte svika någon från sin stab. Foto: Natacha Pisarenko/AP/SCANPIX
Därför valde han att lämna sitt uppdrag.
2 av 6
Därför valde han att lämna sitt uppdrag. Foto: Natacha Pisarenko/AP/SCANPIX
Julio Grondona ville att Maradona skulle stanna.
3 av 6
Julio Grondona ville att Maradona skulle stanna. Foto: Natacha Pisarenko/AP/SCANPIX
Diego Maradona menar att han blev förråd av det argentinska förbundet.
4 av 6
Diego Maradona menar att han blev förråd av det argentinska förbundet. Foto: Natacha Pisarenko/AP/SCANPIX
Men att sju av hans medarbetare skulle sparkas.
5 av 6
Men att sju av hans medarbetare skulle sparkas. Foto: Natacha Pisarenko/AP/SCANPIX
Det gick inte Maradona med på.
6 av 6
Det gick inte Maradona med på. Foto: Natacha Pisarenko/AP/SCANPIX

VIDEO. Diego Maradona har fått lämna sitt uppdrag som förbundskapten. Men han gör det inte utan att sätta vissa personer på plats och att klargöra saker och ting.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BUENOS AIRES. I går tvingades Diego Maradona lämna sitt uppdrag som Argentinas förbundskapten efter att förbundet inte gått med den 49-årige legendarens krav. Den förre storspelaren krävde att inte någon, inte ens massören, skulle lämna och endast då skulle han fortsätta. Ett krav som alltså inte gick igenom.

Nu anklagar Maradona förbundets ordförande, Julio Grondona, för att ha ljugit för honom och att managern Carlos Bilardo förådde honom när Bilardo behövdes som mest.

– Direkt efter att vi hade blivit utslagna i Sydafrika sa Grondona till mig, framför vittnen och även spelare, att han var väldigt nöjd med vår insats och att han ville att jag skulle fortsätta. Det var först efter att vi hade återvänt till Argentina som saker och ting började bli fula, säger den numera före detta förbundskaptenen på en presskonferens.

Han fortsätter:

– På måndagen träffade jag Julio Grondona och efter fem minuter sa han till mig att han ville att jag skulle fortsätta, men att sju personer från min stab inte borde stanna kvar. När han sa detta till mig, så sa han även att han inte ville att jag skulle fortsätta. Eftersom han vet mycket väl att jag inte kan fortsätta om inte mina medarbetare också gör det.

"Bilardo jobbade i skuggan"

"Pelusa" menar vidare att Carlos Bilardo, som var förbundskapten när Argentina tog VM-guld 1986, jobbade i smyg för att honom sparkad efter uttåget ur VM - endast för ha hand om sina egna intressen.

– Den som än tar över landslaget ska veta att förrådet ligger precis vid hörnet och att det finns de som inte vill det argentinska fotbollens bästa. De tar bara hand om sina egna intressen och sina bankkonton.

"Maradona ljög för mig och Bilardo förrådde mig" OBS. Spanska

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.