1 av 4
- Foto: BILDBYRÅN
”Ibra” och kompisen Majstorovic.
2 av 4
”Ibra” och kompisen Majstorovic. - Foto: BILDBYRÅN
3 av 4
- Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
Zlatan är övertygad att Sverige har vad som krävs för att bli gruppetta i EM-kvalet.
4 av 4
Zlatan är övertygad att Sverige har vad som krävs för att bli gruppetta i EM-kvalet. - Foto: BILDBYRÅN

Zlatan: ”Sverige kan utmana alla lag”

Zlatan Ibrahimovic var i dag tillbaka i landslaget. Anfallaren på dagens träning inför träningsmatchen mot Skottland. Barcelonastjärnan tror att Sverige har en bra chans att nå EM.– Vi kan utmana alla lag, säger Zlatan till Nyheter24.


STOCKHOLM. I dag var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i landslaget när ”Blågult” tränade för första gången inför träningsmatchen mot Skottland. Lagkaptenen är nöjd över att vara tillbaka.

– Alla var glada och pigga förutom jag. Det är kul att vara hemma igen, säger Zlatan till Nyheter24.

På onsdag spelar det svenska landslaget sin sista träningsmatchen innan EM-kvalet drar igång. Stjärnan är övertygad om att ”Blågult” har vad som krävs för att bli gruppeta.

– Det är många bra lag och vi underskattar inte någon. Vill du komma till EM gäller det att komma etta. Vi kan utmana alla lag – bara vi själva vill det.

Det har diskuterats om du ska spela som nummer nio eller nummer tio – hur ser du på det?

– Jag kan spela på båda positionerna.

Vilken passar dig bäst tycker du?

– En fri roll. Jag kan röra mig på båda positionerna.

Tuff konkurrens i Barcelona

”Ibra”, som var bänkad under den sista delen av säsongen, har fått ännu tuffare konkurens i Barcelona sedan David Villas ankomst. Pressen stör dock inte Zlatan.

– Man har press på sig hela tiden om man spelar i klubbar som Ajax, Juventus, Inter och Barcelona. Det är bara bra, säger han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

3 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.