Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan: ”Sverige kan utmana alla lag”

- 09/08/2010, 18:48 -
1 av 4

BILDBYRÅN

”Ibra” och kompisen Majstorovic.
2 av 4

”Ibra” och kompisen Majstorovic.

BILDBYRÅN

3 av 4

Leif R Jansson/SCANPIX

Zlatan är övertygad att Sverige har vad som krävs för att bli gruppetta i EM-kvalet.
4 av 4

Zlatan är övertygad att Sverige har vad som krävs för att bli gruppetta i EM-kvalet.

BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic var i dag tillbaka i landslaget. Anfallaren på dagens träning inför träningsmatchen mot Skottland. Barcelonastjärnan tror att Sverige har en bra chans att nå EM.– Vi kan utmana alla lag, säger Zlatan till Nyheter24.

STOCKHOLM. I dag var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i landslaget när ”Blågult” tränade för första gången inför träningsmatchen mot Skottland. Lagkaptenen är nöjd över att vara tillbaka.

– Alla var glada och pigga förutom jag. Det är kul att vara hemma igen, säger Zlatan till Nyheter24.

På onsdag spelar det svenska landslaget sin sista träningsmatchen innan EM-kvalet drar igång. Stjärnan är övertygad om att ”Blågult” har vad som krävs för att bli gruppeta.

– Det är många bra lag och vi underskattar inte någon. Vill du komma till EM gäller det att komma etta. Vi kan utmana alla lag – bara vi själva vill det.

Det har diskuterats om du ska spela som nummer nio eller nummer tio – hur ser du på det?

– Jag kan spela på båda positionerna.

Vilken passar dig bäst tycker du?

– En fri roll. Jag kan röra mig på båda positionerna.

Tuff konkurrens i Barcelona

”Ibra”, som var bänkad under den sista delen av säsongen, har fått ännu tuffare konkurens i Barcelona sedan David Villas ankomst. Pressen stör dock inte Zlatan.

– Man har press på sig hela tiden om man spelar i klubbar som Ajax, Juventus, Inter och Barcelona. Det är bara bra, säger han.