Spelarna kräver tillbaka den svenske förbundskaptenen.
1 av 2
Spelarna kräver tillbaka den svenske förbundskaptenen. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Sven-Göran Eriksson kan komma att återvända till Elfenbenskusten.
2 av 2
Sven-Göran Eriksson kan komma att återvända till Elfenbenskusten. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN

Spelarna kräver tillbaka "Svennis"

Sven-Göran Eriksson nobbade Elfenbenskusten. Men nu kan den svenske förbundskaptenen vara på väg tillbaka. Enligt uppgifter vill inte lagets stjärnor spela under någon annan än "Svennis".– Spelarna vill spela under Sven-Göran och ingen annan, säger agenten Valere Gouriso.


YAMOUSSOUKRO. Det blev ingen succé i VM för Sven-Göran Eriksson och hans Elfenbenskusten. "Elefanterna" kom trea bakom Brasilien och Portugal i "dödens grupp" och "Svennis" såg att ha gjort sitt i det afrikanska landslaget.

Men spelarna gillade i alla fall den svenske förbundskaptenen. De gillade honom så pass mycket att de nu faktiskt kräver att Eriksson återvänder.

– Spelarna vill spela under Sven-Göran och ingen annan, det är något som storstjärnor som Didier Drogba, Salomon Kalou och Kolo Touré framfört till förbundet, säger Valere Gouriso, agent till Manchester Citys Kolo Touré och Portsmouths Aruna Dindane till Expressen.

Förbundet letar nu efter nya sponsorer som kan betala "Svennis" höga lönekrav. Men som Nyheter24 i går kunde rapportera ska den svenske tränaren, som för närvarande är klubblös, ha sänkt sitt krav för att hitta en ny arbetsgivare.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!