Sami Hyypiä visades ut i fredagens match mot Moldavien. Bilden är sedan en landskamp mot Sverige. - Foto: Maja Suslin/SCANPIX

Finland föll oväntat

Sveriges gruppkonkurrent Finland har redan halkat efter i EM-jakten, detta efter 0-2 mot Moldavien.

CHISINAU. Finland hade stora förhoppningar inför bortamatchen mot Moldavien på fredagskvällen. Laget fick dock vända hem tomhänta då hemmalaget vann matchen med 2-0. Det intressanta finska landslaget fick det jobbigt redan i den första halvleken då den förre Liverpool-kaptenen Sami Hyypiä blev utvisad i den 36:e minuten.

Moldavien tog hand om övertaget och stänkte in två mål i den andra halvleken. Målskyttar blev Igor Tigirlas, i den 70:e matchminuten, och Valeriu Andronic i minut nummer 87.

Holland vann - som väntat

I den andra matchen i grupp E spelade Holland borta mot San Marino. Förhandsfavoriterna vann enkelt med hela 5-0 och fick nu den start på EM-kvalet som man ville ha.

Dirk Kuyt satte 1-0 på straff innan Klaas Jan Huntelaar klev in i matchen - rejält. Anfallaren hittade nätet hela tre gånger, medan gamle Ruud van Nistelrooy satte spikan i kistan med sitt 5-0-mål på slutet.