Torsdag 24 Jun
Stockholm

Svensk stjärntrio osäker inför San Marino

Anders Svensson tvingades till ett tidigt byte.
1 av 4
Anders Svensson tvingades till ett tidigt byte. Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX
Andreas Isaksson sträckte ljumsken...
2 av 4
Andreas Isaksson sträckte ljumsken... Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX
Tre ur den svenska startelvan mot Ungern är nu osäkra till matchen mot San Marino.
3 av 4
Tre ur den svenska startelvan mot Ungern är nu osäkra till matchen mot San Marino. Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX
...och Elmander fick en smäll mot huvudet.
4 av 4
...och Elmander fick en smäll mot huvudet. Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX

Tre poäng mot Ungern – men också tre skadade nyckelspelare. Det är ännu osäkert om någon av dem kan spela mot San Marino.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. I skymundan av Sveriges viktiga premiärseger mot Ungern på fredagskvällen fanns tre stora frågetecken – hur allvarligt skadade är egentligen Andreas Isaksson, Johan Elmander och Anders Svensson?

Isaksson tvingades lämna planen i halvtid med en sträckning i låret, mittfältsgeneral Svensson utgick betydligt tidigare än så med smärtor ovanför knät och Elmander fick en rejäl smäll mot huvudet vilket tvingade honom till ett byte. På lördagsmorgonen var det ännu oklart om någon ur trion kan spela tisdagens bortamatch mot San Marino.

- Får se hur det känns i morgon (läs i dag), sade Anders Svensson till Fotbollsverige efter matchen och fortsatte;

– Det tog illa. Det var precis ovanför knät och sen när jag skulle spela bollen vidare vek sig hela benet och jag tänkte att det där springer jag nog inte bort.

Ersättare kallas in

– Elmander vet jag inte hur allvarligt det var med smällen mot huvudet. Men det var läkaren Anders Valentin som sa att han inte fick spela vidare även om han ville själv, konstaterade Erik Hamrén.

Klart är dock att Andreas Isaksson lämnar den svenska landslagstruppen. Daniel Örlund kommer att kallas in som andremålvakt till matchen mot San Marino.

- "Isak" kände av ljumsken. Det är säkert att han inte kan vara med på tisdag. De andra vet jag inte riktigt, sade Hamrén i TV6 efter matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela