Daniel Örlund har kallats in som ersättare för Andreas Isaksson.
1 av 3
Daniel Örlund har kallats in som ersättare för Andreas Isaksson. - Foto: Anders Wiklund/SCANPIX
Albin Ekdal har imponerat i Italien. På bilden Ekdal i sin förra klubb, Siena.
2 av 3
Albin Ekdal har imponerat i Italien. På bilden Ekdal i sin förra klubb, Siena. - Foto: Alessandro Fucarini/AP/SCANPIX
Albin Ekdal kallas in till A-landslaget.
3 av 3
Albin Ekdal kallas in till A-landslaget. - Foto: Stig-Åke Jönsson/SCANPIX

Albin Ekdal till A-landslaget

Erik Hamrén har skadebekymmer i sitt landslag – och väljer nu att kalla upp stjärnskottet Albin Ekdal från U21.


STOCKHOLM. När Anders Svensson är osäker till spel i matchen mot San Marino på tisdag kallas en debutant in i A-landslaget. Albin Ekdal ansluter till truppen som åker ner till Malmö.

– Albin är en spännade spelare och har gjort det bra i Italien. Det ska bli skoj att se honom, säger Erik Hamrén.

Det var egentligen tänkt att 21-åringen skulle spela med U21-landslaget mot Bulgarien i nästa vecka, men efter att mittfältaren varnats i fredagens U21-möte med Israel är han nu avstängd. Rasmus Elm har vid flera tillfällen tagits ut i A-landslaget men när U21 nu behöver ta poäng för att säkra gruppsegern väljer Hamrén att låta den yngsta brodern Elm stanna kvar i ungdomslandslaget;

- Rasmus Elm är den som är närmast på tur men U21 behöver en pinne till också, säger förbundskaptenen.

Trots att Hamrén nu alltså kallat in Bolognaproffset Ekdal är Anders Svenssons medverkan ännu inte helt körd och de närmsta dagarna kommer att bli avgörande.

"Johan är helt okej"

I fredagens match mot Ungern skadades också Johan Elmander och Andreas Isaksson. Isaksson kommer inte kunna spela mot San Marino och Daniel Örlund har kallats in som ersättare. För Elmander ser det bättre ut;

– Johan är helt okej. Både vad gäller baksidan (låret) och den smäll han fick i går som gjorde att han fick byta, konstaterar Hamrén.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

2 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.