Wayne Rooney blir friad av Capello och kommer att starta EM-kvalmatchen mot Schweiz
Wayne Rooney blir friad av Capello och kommer att starta EM-kvalmatchen mot Schweiz - Foto: Chris Radburn/AP/SCANPIX

Fabio Capello - struntar i sexskandalen

Efter att rapporter gjort gällande att Wayne Rooney skulle bli bänkad inför den viktiga bortamatchen mot Schweiz under tisdagen. Nu talar Fabio Capello ut om härvan.


BASEL. Wayne Rooney har fallit in i en gigantisk sexskandal där han ska ha besökt lyxprostituerade för trekanter. Enligt rapporter skulle den engelske förbundskaptenen vilja sätta en gräns efter alla skandaler som kretsat kring landslaget - han ville peta Wayne Rooney. Nu talar Fabio Capello ut och medger att så inte blir fallet.

– Ja, han kommer att spela. Under dagens träning pratade jag med honom och han var väldigt glad över att få spela, säger Capello till en samlad presskår.

Tidigare har bland annat Ashley Cole och John Terry fallit in i sexskandaler som skakat om det engelska landslaget. Capello valde exempelvis att åsidosätta Terry som lagkapten, men nu undviker alltså Rooney några påföljder för sitt beteende.

– Vi fokuserar på matchen, inte på spelarnas privata liv. Vi är här för att spela matchen och att få in ett par bra träningar, avslutar Capello.

/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.