Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Mou" kan ta över Portugal - i två matcher

Sport | 16/09/2010 11:24

Portugal har fortfarande inte hittat Carlos Queiroz ersättare.

MADRID. I går vann han sin första Champions League-match som Real Madridtränare. Snart kan José Mourinho vara på väg att ta över Portugals landslag - i de två kommande matcherna.

Enligt tidningen Record är nämligen Gilberto Madaíl, ordförande i det portugisiska fotbollsförbundet, i Madrid för att diskutera med den spanska klubben och tränaren. Detta då de fortfarande inte har hittat någon ersättare till den sparkade förbundskaptenen Carlos Queiroz och då de två kommande EM-kvalmatcherna mot Danmark och Island närmar sig för varje dag som går.

Madaíl uppges vara väl medveten om att det kommer att bli svårt att lyckas få Mourinho att leda landslaget, främst på grund av att det spanska fotbollsförbundet väldigt enkelt kan säga nej. Men ordföranden hoppas ändå att hans goda relation med kollegan Ángel María Villar i det spanska fotbollsförbundet ska kunna underlätta saker och ting.

Den förre Sportingtränaren Paulo Bento tros ta över landslaget inom kort. Men ännu har den förre spelaren inte skrivit på ett kontrakt - vilket alltså öppnar upp för José Mourinho.