Stockholm

Sverige vann över Svennis Mexiko

Alexander Farnerud gjorde matchens enda mål. Läget mycket jobbigt för Svennis.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Efter förlusten mot USA:s b-lag revanscherade sig svenskarna på torsdagen genom att besegra Svennis Mexiko med 1-0. Matchens enda mål gjordes av Alexander Farnerud, som efter ett precist inlägg av Rasmus Elm kunde placera in bollen stolpe in bakom den mexikanska målvakten Guillermo Ochoa.

– Riktigt snyggt, sade expertkommentatorn Pontus Kåmark i TV4.

Målet kom i den 57:e minuten och var resultatet av ett svenskt tryck som ökat succesivt under matchen. I slutet av första halvlek var Daniel Nannskog ytterst nära att måla men Stabaekanfallaren kunde inte ta till vara på sitt friläge. Nannskog hade där kunnat göra sitt andra mål på två matcher i den svenska landslagströjan, vilket i så fall hade varit lite som en smäll i ansiktet på Lars Lagerbäck som ständigt valt att hålla målkungen utanför landslaget.

Annars ska det dock erkännas att Mexiko dessförinnan haft matchens absolut bästa möjlighet. Efter en kvart svepte Svennis mannar upp i ett anfall på högerkanten. Inlägget styrdes i stolpen var på bollen studsade rakt på svenske backen Rasmus Bengtssons hand. Solklar straff, men domaren valde att låta spelat fortgå.

Sverige jobbade sig efter den jobbiga starten sakta men säkert in i matchen och jättepubliken i Oakland fick se en allt mer pressad Sven-Göran Eriksson på Mexikos bänk. Svensken har varit starkt ifrågasatt den senaste tiden och dagens förlust mot ett b-betonat Sverige lär knappast göra kritikstormen mildare.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.