Det nigerianska fotbollsförbundet är i trubbel.
Det nigerianska fotbollsförbundet är i trubbel. - Foto: Ahn Young-joon

Årets skämt inom fotbollsvärlden

Nyheter24 har unisont utsett årets största skämt inom det vi så vackert vill kalla fotbollsvärlden. Läs här om mannen med störst brist på självdistans och brist på insikt.


ABJUA. Amos Adamu, Nigerias chefdelegat till Fifa gick ut i juli och pressade fyra medarbetare att ställa upp på de rättgångar som var riktade mot dem för bedrägeri - allt i transparansen vackra namn.

Adamu ville att förbundet inte skulle kunna beskyllas för försvårande av polisarbete, och han ville tvätta bort korruptionsstämpeln på förbundet.

Ironin talar för sig själv

När Adamu själv skulle ställas inför rätta, åtalad för bedrägeri i valet till nigerianska fotbollsförbundet - dök inte chefdelegaten upp, och sade sedan:

– Korrumperade människor hamnar i fängelse, inte hos Fifa.

Efter rättegången grävde nigerianska journalister fram uppgifter angående hur mycket det skulle ha kostat förbundet att skicka ett lag till hemlöse-VM - drygt 200 000 kronor - förbundet valde att avstå.

Samtidigt grävde samma journalister fram notan för de 47 delegater som skickades till fotbolls-VM. Den hamnade på hissnande 5,8 miljoner kronor.

/
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!