Söndag 9 Maj
Stockholm

Holland kastar ut skandalspelaren

Detta efter att förbundskaptenen Bert van Marwijk gått igenom repriserna från gårdagens brutala tackling på Hatem Ben Arfa.
1 av 4
Detta efter att förbundskaptenen Bert van Marwijk gått igenom repriserna från gårdagens brutala tackling på Hatem Ben Arfa. Foto: Craig Brough/BILDBYRÅN
Nigel de Jong sparkas från truppen.
2 av 4
Nigel de Jong sparkas från truppen. Foto: Frank Augstein/AP/SCANPIX
Holländaren kan vara riktigt ful. Här sparkar han Xabi Alonso rakt i bröstet - och får endast en varning för det.
3 av 4
Holländaren kan vara riktigt ful. Här sparkar han Xabi Alonso rakt i bröstet - och får endast en varning för det. Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX
Full fart framåt?
4 av 4
Full fart framåt?. Foto: Michael Sohn/AP/SCANPIX

"Jag såg inga andra alternativ", säger förbundskaptenen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Nigel de Jong:

Född: 30:e november 1984 i Amsterdam i Holland.

Tidigare klubbar: Inledde karriären tidigt i Ajax 1993. Tog steget upp till A-laget 2002 när han var sjutton år gammal och spelade där i totalt fyra säsonger innan han flyttade till Bundesliga.

Valet föll på Hamburg, men efter tre säsonger var det återigen dags för en flytt. Då var det till Premier League och hårdsatsande Manchester City. Holländaren kritade på ett kontrakt 2009 och övergångssumman tros ha landat på 192 miljoner kronor.

Nu: Är en viktig kugge i Citys defensiva mittfält.

AMSTERDAM. Den extremt fula tacklingenHatem Ben Arfa blev droppen för den holländske förbundskaptenen Bert van Marwijk, som har bestämt sig för att kasta ut tuffingen Nigel de Jong från truppen till kvalmatcherna mot Moldavien den 8:e oktober och Sverige fyra dagar senare.

– Jag har sett bilderna från tacklingen. Den var vild och onödig. Han gör det inte med meningen, men han går in alldeles för hårt. Han tänjer på gränserna på ett onödigt sätt och jag har ett problem med det, säger van Marwijk till Algemeen Dagblad.

Det var i går som Manchester City tacklade Newcastlespelaren Ben Arfa så pass hårt så att fransmannen bröt benet på två olika ställen. Förbundskaptenen har informerat de övriga spelarna i truppen om sitt beslut och tänker prata med de Jong snart. Men endast först efter matcherna.

– Jag har pratat med spelarna och jag sa till dem att jag inte såg några andra alternativ. Jag kommer att prata med Nigel sen. Men just nu kommer jag bara att koncentrera mig på de kommande matcherna tillsammans med spelarna och ledarna, säger förbundskaptenen till De Telegraaf.

Har brutit ben förr

Det var inte heller första gången som mittfältaren skadar en motståndare allvarligt. Strax innan VM bröt han benet på amerikanen Stuart Holden när Holland mötte USA i en vänskapsmatch. I VM-finalen blev han dessutom väldigt uppmärksammad på grund av den brutala karatesparken han gjorde rakt i Xabi Alonsos bröst.

Ben Arfa bryter benet

de Jong krossar nästan Holdens VM-drömmar

Karatesparken på Xabi Alonso

Kommentera
Kopiera länk
Dela