Tisdag 20 Apr
Stockholm

Inför lagstiftning mot brutala tacklingar

Nigel de Jong får massiv kritik efter tacklingen som kapade Hatem Ben Arfas ben.
1 av 2
Nigel de Jong får massiv kritik efter tacklingen som kapade Hatem Ben Arfas ben. Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX
Tacklingen ingen vill se.
2 av 2
Tacklingen ingen vill se. Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX

Nigel de Jong blir petad från landslaget efter den brutala tacklingen mot Hatem Ben Arfa. "Fotbollen har en skyldighet att stoppa de mänskliga missilerna".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tidigare benbrott i Premier League

Ryan Shawcross krossade tidigare i år Aaron Ramseys ben vilket fick oerhörda konsekvenser för walesaren som enligt uppgifter fortfarande har svårt att gå. Benbrottet ägde rum i mars och det finns en överhängande risk att karriären är över på absolut högsta nivå för Ramsey.

Precis det hände för Eduardo efter att Martin Taylor gick alldeles för hårt in med dobbarna först. Benet gick rakt av och nyligen blev brasse-kroaten såld, på grund av att han tappat alldeles för mycket efter skadan.

Dessa två spelare fick tre matchers avstängning efter de brutala tacklingarna - vilket med största sannolikhet även blir Nigel de Jongs straff.

AMSTERDAM. Holland kommer att spela sina två närmaste EM-kvalmatcher utan skandalomsusade mittfältaren Nigel de Jong efter att Bert van Marwijk fått nog, mittfältsmarodören blev petad från landslaget efter den brutala tacklingen mot Hatem Ben Arfa.

De Jong har stått för liknande fulheter tidigare. Under en vänskapsmatch kapade 25-åringen, amerikanen Stuart Holden - som även han bröt benet rakt av.

"Vi måste börja diskutera vad som utgör en regelrätt tackling inom fotbollen." skriver Richard Williams för The Guardian. "Fotbollen har en skyldighet att stoppa de mänskliga missilerna".

– Jag har sett tacklingen på TV, och det är en riktigt brutal tackling. Jag har problem med hur De Jong lever på gränsen för vad som är rätt och jag kommer att prata med honom om det, säger van Marijk till The Sun.

"Straffen bli hårdare för den typen av överfall. Det handlar inte bara om Ben Arfas benbrott igår, utan om den typ av farligt spel som verkar vara vida accepterat hos FA." menar Svenskafans Newcastle-skribent, Noa Bachner.

"Röda kort för seriösa övergrepp räcker uppenbarligen inte längre, när spelare sätter varandras ben på spel och därigenom även deras karriärer - en lösning kan vara att lagstifta mot den typen av uppenbart fula tacklingar." avslutar Williams.

Nigel de Jong har varit i farten tidigare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela