Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

”De Jongs kriminella akt ska bestraffas”

Stjärnan borde ha bestraffats för karatesparken, tycker Fifas ordförande för den medicinska kommittén.
1 av 1

Stjärnan borde ha bestraffats för karatesparken, tycker Fifas ordförande för den medicinska kommittén.

Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX

Sport | 08/10/2010 16:43

Kritiken mot skandalspelaren bara växer.

LONDON. Nigel de Jong, 25, har varit uppe på tapeten mycket den senaste tiden efter att ha brutalt brutit benet på Hatem Ben Arfa. Under sommarens VM-slutspel satte Manchester City-spelaren upp dobbarna rakt i bröstet på Xabi Alonso – något som borde renderat i ett rött kort.

– Holländaren (de Jong) borde ha straffats tidigare, säger Fifas ordförande för den medicinska kommittén, Michel D'Hooge, enligt Fourfourtwo och fortsätter:

– Å ena sidan är jag glad att vissa ledare tar ansvar – å andra sidan är jag väldigt ledsen att han inte gjorde samma sak vid VM-finalen. All sympati som jag hade för den holländska fotbollsfamiljen och fortfarande har, slogs sönder lite under 90 minuter.

Domarna har fått ett betydligt större ansvar att försöka förhindra vissa skador som annars inte skulle ha blivit något.

– Ibland kommer saker som händer på plan nära kriminalitet, och om en kriminell akt sker på planen ska den bestraffas, säger han om karatesparken i finalen.

Du vänjer dig aldrig: känns sjukt att gå på gatorna i Amsterdam och se folka dra i sig hasch. Klart att de blir som de Jong till slut”, skriver TV4:s Patrick EkwallTwitter.

Se skandalspelarens senaste brutala tackling här