- Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

"Jag känner mig riktigt taggad"

Zlatan Ibrahimovic höll hov inför den viktiga EM-kvalmatchen borta mot Holland.


Zlatans tid i Holland

Zlatan Ibrahimovic anlände till Ajax efter att ha gjort succé i Malmö FF. Affären värderades till 80 miljonor kronor. Svensken spelade sammanlagt 74 matcher och gjorde 35 mål under sin tid i Amsterdamlaget.

Ibrahimovic lämnade Ajax för spel i Juventus efter en våldsam tackling mot Rafael van der Vaart, som anklagade svensken för att ha skadat honom med flit. Övergången kostade Tutinklubben drygt 150 miljoner kronor.

AMSTERDAM. Zlatan Ibrahimovic höll under söndagkvällen presskonferens inför den tuffa bortamatchen mot Holland i EM-kvalet.

– Det känns bra, jag har haft en överbelastning i höger ljumske. Men nu känns det riktigt bra. Jag har tränat två gånger och vilat en vilket är precis det jag har behövt.

– Jag känner mig taggad. Vi har sett en del matcher med Holland men att det är spela vi är här för.

Ibrahimovic menar att det är en stor match. Sverige möter förmodligen favoriten till att vinna EM tillsammans med Spanien - samtidigt menar superstjärnan att Sverige har en chans.

Vad betyder det för dig att komma tillbaka?

– Jag har bra minnen här ifrån. Jag trivdes väldigt bra här och det var ju här allt startade. Jag fick uppleva bra stunder här där vi bland annat vann ligan två gånger.

– Holland spelar anfallsfotboll, och det är exakt så jag vill spela fotboll. De håller bra i bollen, samtidigt som det ska vara elagant.

Zlatan menar att landslaget är i Amsterdam för att vinna. Sverige är tillräckligt bra för att vinna och ta tre poäng, vilket är målet enligt Ibrahimovic.

– Jag har ingenting överhuvudtaget emot van der Vaart, avslutar "Ibra" diskussionen angående bråket mellan de två gamla lagkamraterna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!