Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter kaoset: Även Italien kan straffas

Huliganledaren har häktats.
1 av 2

Huliganledaren har häktats.

Antonio Calanni/AP/SCANPIX

De serbiska spelarna försökte lugna publiken.
2 av 2

De serbiska spelarna försökte lugna publiken.

Antonio Calanni/AP/SCANPIX

Sport | 14/10/2010 09:31

Matchen mellan Italien och Serbien blev stoppad efter överlagt läktarvåld bland Serbiens supportrar. Nu utreder UEFA Italiens skuld i det som skedde.

GENOA. Italien har ännu inte blivit tilldelade de tre poängen efter tisdagens kaotiska match mot Serbien. De serbiska fansen hade noggrant planerat att göra allt de kunde för att stoppa matchen - av politiska skäl.

Händelsen har fått UEFA att reagera. Bland annat riskerar Serbien att bli avstängt från europeiska sammanhang under en längre tid. Något mer oväntat är att Italiens fotbollsförbund också kan drabbas av böter och straff.

"UEFA kan komma att bestraffa Italien för att säkerhetsvakterna släppte in huliganerna med alla vapen." rapporterar Nicole Fältlöv på Nyheter24:s Italien-blogg.

Italien hävdar dock att de skulle vara oskyldiga till försummelse rörande att de släppte in huliganerna i landet.

Serbien har ännu inte blivit tilldelade sitt straff, men det finns en överhängande risk att landet inte kommer att få kvalificera sig till EM 2012.

"Det återstår att se hur UEFA väljer att agera. Ska Serbien få spela på tomma läktare framöver? Kommer de att åka ut redan nu? Time will tell." avslutar Fältlöv sitt inlägg.