Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Svennis" ifrågasätter kall Capello

- 15/10/2010, 09:39 -
En glad Capello.
1 av 4

En glad Capello.

Jon Super/AP/SCANPIX

Sven-Göran Eriksson förstår inte hur Fabio Capellot tänker.
2 av 4

Sven-Göran Eriksson förstår inte hur Fabio Capellot tänker.

Owen Humphreys/AP/SCANPIX

"Svennis" behandlade sina spelare med respekt.
3 av 4

"Svennis" behandlade sina spelare med respekt.

Chris Radburn/AP/SCANPIX

Iskall och hård italienare.
4 av 4

Iskall och hård italienare.

Matt Dunham/AP/SCANPIX

"Om du vill att spelarna ska ge allting de har för dig så måste man behandla dem med respekt."

LEICESTER. Han har kallats för hård och för kall. Fabio Capello är knappast den mjukaste tränaren på marknaden - något som hans spelare gång på gång har fått uppleva.

Framgångarna har visserligen kommit med klubblagen, men med det engelska landslaget har förbundskaptenen Capello fått det betydligt tuffare och relationen med landslagsmännen är inte den bästa. Ibland går han till och med förbi sina spelare utan att ens säga någonting till dem.

Något som har fått den förre förbundskaptenen, Sven-Göran Eriksson, att ifrågasätta italienarens manér.

– Jag behandlade alltid mina spelare som män. Jag skulle verkligen inte gå förbi en spelare i korridoren utan att säga någonting. Varför skulle jag göra det? De måste ju spela för dig, så det vore självklarhet för mig att prata med dem, säger Eriksson till The Sun.

Svensken fortsätter med sin kritik:

– Om du vill att spelarna ska ge allting de har för dig så måste man behandla dem med respekt. Visst måste de alltid veta vem chefen är - men det vet de redan. Så behandla dem som vuxna.

"Handlar om att skapa en bra atmosfär"

Den 62-årige "Svennis" ledde England mellan 2001 och 2006 och tog laget till två VM-kvartsfinaler och ett EM. Till slut fick svensken, som var den förste utländske förbundskaptenen i England någonsin, lämna sitt uppdrag.

– I mitt huvud handlar allting om att bygga ett korrekt förhållande med spelarna och skapa en bra atmosfär. Om det är så med England, det vet jag inte. Det är svårt för mig att svara ja eller nej på det helt säkert, eftersom man måste vara nära situationen och jag är utanför. Men jag tror att det är väldigt viktigt att man litar på sina spelare och tro på att de litar på en, säger den nyblivne Leicestertränaren.

Capello - inte alltid den gladaste