En glad Capello.
1 av 4
En glad Capello. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX
Sven-Göran Eriksson förstår inte hur Fabio Capellot tänker.
2 av 4
Sven-Göran Eriksson förstår inte hur Fabio Capellot tänker. - Foto: Owen Humphreys/AP/SCANPIX
"Svennis" behandlade sina spelare med respekt.
3 av 4
"Svennis" behandlade sina spelare med respekt. - Foto: Chris Radburn/AP/SCANPIX
Iskall och hård italienare.
4 av 4
Iskall och hård italienare. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX

"Svennis" ifrågasätter kall Capello

"Om du vill att spelarna ska ge allting de har för dig så måste man behandla dem med respekt."


Tidningarna eniga:

England misslyckades totalt i VM i Sydafrika och åkte ut med dunder och brak när laget ställdes mot Tyskland i åttondelsfinalen.

Landets alla tidningar var eniga efter fiaskot: Capello var tungen att gå.

"Times up Fab", skrev The Sun och "England förnedrades men coachen kallar det en bra insats. Tyvärr Capello, men du får sluta i skam", menade Daily Mirror.

Men trots de bittra rubrikerna och artiklarna fick italienaren fortsätta. De arga rösterna har dock inte tystats ned. I stället har de bara blivit fler och fler i och med Englands svaga resultat i EM-kvalet.

LEICESTER. Han har kallats för hård och för kall. Fabio Capello är knappast den mjukaste tränaren på marknaden - något som hans spelare gång på gång har fått uppleva.

Framgångarna har visserligen kommit med klubblagen, men med det engelska landslaget har förbundskaptenen Capello fått det betydligt tuffare och relationen med landslagsmännen är inte den bästa. Ibland går han till och med förbi sina spelare utan att ens säga någonting till dem.

Något som har fått den förre förbundskaptenen, Sven-Göran Eriksson, att ifrågasätta italienarens manér.

– Jag behandlade alltid mina spelare som män. Jag skulle verkligen inte gå förbi en spelare i korridoren utan att säga någonting. Varför skulle jag göra det? De måste ju spela för dig, så det vore självklarhet för mig att prata med dem, säger Eriksson till The Sun.

Svensken fortsätter med sin kritik:

– Om du vill att spelarna ska ge allting de har för dig så måste man behandla dem med respekt. Visst måste de alltid veta vem chefen är - men det vet de redan. Så behandla dem som vuxna.

"Handlar om att skapa en bra atmosfär"

Den 62-årige "Svennis" ledde England mellan 2001 och 2006 och tog laget till två VM-kvartsfinaler och ett EM. Till slut fick svensken, som var den förste utländske förbundskaptenen i England någonsin, lämna sitt uppdrag.

– I mitt huvud handlar allting om att bygga ett korrekt förhållande med spelarna och skapa en bra atmosfär. Om det är så med England, det vet jag inte. Det är svårt för mig att svara ja eller nej på det helt säkert, eftersom man måste vara nära situationen och jag är utanför. Men jag tror att det är väldigt viktigt att man litar på sina spelare och tro på att de litar på en, säger den nyblivne Leicestertränaren.

Capello - inte alltid den gladaste

/
/
/
/
EM
/
VM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.